Hasan Celal Güzel Türkiye aleyhine açtığı davayı kazandı

Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İfade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet eden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel davayı kazandı. Mahkeme Türkiye'nin 5 bin Euro ödemesine karar verdi.

Hasan Celal Güzel, 23 Temmuz 1997 tarihinde Yeni Günaydın gazetesinde yayınlanan ?Cumhurbaşkanıysan Cumhurbaşkanı gibi davran? sözleri nedeniyle kendisine açılan davaları, ifade özgürlüğü ihlal edildiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. Şikayeti haklı bulan mahkeme, Güzel'in ifade özgürlüğünün ihlal edilmesinin ?demokratik toplumlarda gereksiz? bir eylem olarak nitelendirdi.

Güzel'in AİHM tarafından haklı bulunmasının yeterince tatmin yarattığı bu nedenle Türkiye'nin Hasan Celal Güzel'e herhangi bir tazminat ödemesine gerek olmadığı belirtilen kararda, ancak Türkiye'nin Güzel'e masraflar için 5 bin Euro ödemesi gerektiği vurgulandı. Öte yandan AİHM, Türkiye aleyhine açılan iki ayrı davada da Türkiye'yi tazminat olarak ve masraflar için toplam 14 bin 700 Euro ödemeye mahkum etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber