Başkent'i yeni dönemde 29 milletvekili temsil edecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent, 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 15'i yeni toplam 29 milletvekiliyle temsil edilecek.

TBMM'nin yeni döneminde Ankara'yı temsil edecek yeni yüzler arasında, AK Parti'den Zeynep Dağı, Nazmi Haluk Özdalga, Burhan Kayatürk, Zafer Çağlayan, Ahmet İyimaya, Aşkın Asan, CHP'den Emrehan Halıcı, Nesrin Baytok, Hakkı Süha Okay, Mücahit Pehlivan ve Tekin Bingöl yer alıyor. 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinde parlamentoya giren MHP'den ise Yıldırım Tuğrul Türkeş, Bekir Aksoy, Ahmet Deniz Bölükbaşı ve Mustafa Cihan Paçacı, TBMM'nin yeni yüzleri arasında bulunuyor.

Geçen dönemde TBMM'de görev yapan Ankara milletvekillerinden, AK Parti'den Cemil Çiçek, Ali Babacan, Bülent Gedikli, Mehmet Zekai Özcan, Faruk Koca, Beşir Atalay, Salih Kapusuz, Mustafa Said Yazıcıoğlu, CHP'den Önder Sav, Eşref Erdem, Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı, bu dönemde de parlamentoda olacak.

-ANKARA MİLLETVEKİLLERİNİN 5'İ MÜHENDİS-

28'i yüksek okul mezunu olan Ankara milletvekillerinin meslek grupları göz önüne alındığında, 5 milletvekiliyle mühendisler ilk sırada yer alıyor.

AK Parti milletvekilleri Nazmi Haluk Özdalga, Mehmet Zekai Özcan, Burhan Kayatürk ile CHP'den Emrehan Halıcı ve Nesrin Baytok, TBMM'nin mühendis milletvekilleri...

Ankara'nın avukat milletvekilleri ise AK Parti'den Cemil Çiçek, Haluk İpek ile CHP'den Önder Sav ile Hakkı Süha Okay'dan oluşuyor. AK Partiden Ali Babacan, Bülent Gedikli ile Reha Denemeç ise iktisatçı vekiller...

Ankara milletvekillerinden AK Partili Zeynep Dağı, Mustafa Sait Yazıcıoğlu ve Aşkın Asan akademisyen iken, AK Parti'den Faruk Koca ile CHP'den Zekeriya Akıncı ise ticaretle uğraşıyor.

Ankara milletvekillerinden MHP'den Yıldırım Tuğrul Türkeş'in meslek hanesinde ''işadamı'', Bekir Aksoy'un ''eski vali'', Ahmet Deniz Bölükbaşı'nın ''büyükelçi'', Mustafa Cihan Paçacı'nın ''ekonomist'', AK Parti'den Beşir Atalay'ın ''milletvekili'', Salih Kapusuz'un ''işletmeci'', Zafer Çağlayan'ın ''sanayici'', Ahmet İyimaya'nın ''hukukçu'', CHP'den Eşref Erdem'in ''yönetici'', Yılmaz Ateş'in ''gazeteci'', Tekin Bingöl ile Mücahit Pehlivan'ın ise ''doktor'' yazıyor.

TBMM'de Ankara'yı temsil edecek 29 milletvekilinden 3'ü kadın... Geçen dönemde 3 kadın milletvekiliyle temsil edilen Ankara'nın kadın vekilleri AK partili Zeynep Dağı ve Aşkın Asan ile CHP'li Nesrin Baytok'tan oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber