400 kişinin alınacağı ?Özel harekat timleri?ne takviye amacıyla açılan kursa, 5 bine yakın polis başvurdu


Haber Giriş : 08 Mayıs 2003 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
400 kişinin alınacağı ?Özel harekat timleri?ne takviye amacıyla açılan kursa, 5 bine yakın polis başvurdu

Başta terörle mücadele olmak üzere uçak kaçırma, rehine kurtarma gibi birçok başarılı operasyona imza atan ve emniyet teşkilatının ?göz bebeği? olarak nitelenen ?özel harekat timleri?ne takviye amacıyla kurs açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Özel Harekat Daire Başkanlığı, 400 yeni personel alacak.

Başka birimlerde görev yapan polislerden alınacak kursiyerler için, tüm teşkilata duyuru yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimler ile il emniyet müdürlüklerinden, özel tim için şu ana kadar 5 bine yakın başvuru yapıldı. Yalnızca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, bin 800 polis özel tim mensubu olabilmek için başvurdu.

Halen Özel Harekat Daire Başkanlığı karargahı ve il emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan şubelerde, 4 bin 400 özel tim mensubu görev yapıyor. Başvuruların önümüzdeki günlerde değerlendirileceği, gönüllü amir ve memurlardan; spora, bedeni geliştirme çalışmalarına yatkın, fiziki güce sahip, soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta üstün başarı kabiliyeti bulunan, azimli ve dayanıklı kişiler mülakata tabi tutulacaklar.

Tespit edilen adaylar, 3 ay süreyle Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı tesisleri ile Balıkesir'deki kampında 3 ay süreyle eğitim görecekler. Silahlı eğitime tabi tutulacak personel, her türlü atış teknikleri, keskin nişancılık, arazi ve dağcılık, bina,uçak, tren, otobüs gibi kapalı alanlardan rehine kurtarma operasyonu, spor ve yakın savunma gibi pratik eğitimlerin yanı sıra Atatürk ilke ve inkılapları ile insan hakları konularında da teorik eğitim görecekler.

Özel Harekat Daire Başkanlığı, bugüne kadar 29 dönem halinde kurs açtı. Bu kurslarda 8 bin 928 personel yetiştirildi. Bunun dışında Özbekistan'dan 5, KKTC iç güvenlik birimlerinden ise 44 personele özelharekat kursu verildi. Bugüne kadar yetiştirilen personelin bazıları emekliye ayrılırken, yönetmelik gereği 35 yaşını dolduran özel harekat mensubu memurlar ile 40 yaşını dolduran amirler başka birimlere kaydırıldı.

Emniyet yetkilileri, terörle mücadelede büyük başarı gösteren özeltimin, Türkiye'de yaşanan terör harekatının belli noktaya gelmesi yüzünden sayısal olarak küçüldüğünü söylediler. Emeklilik ve ayrılmalar nedeniyle boş kadroların oluştuğunu belirten yetkililer, yeni alınacak 400 personelin belli illerde bulunan şubelerde görev yapacaklarını kaydettiler.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber