Mahkemeden kamu yararına çalışma cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da kaçak elektrik kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak ve adam yaralamak suçlarından yargılanan 3 kişinin para ve hapis cezaları, mahkemece, çeşitli kamu kurumlarının tadilat ve temizlik işlerinde çalışmaya çevrildi.

Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde elektrik hırsızlığı iddiasıyla hakkında dava açılan Tanzer T. (32), mahkemece 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra hapis cezasını, 12 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çevirdi.

Buna göre Tanzer T, Büyükesence Köyü İlköğretim Okulunda ustalık gerektirmeyen tamirat işleriyle okuldaki Atatürk portresi ve diğer resimlerin bulunduğu çerçevelerin temizlenmesi ve onarılması işlerini yapacak.

RUHSATSIZ SİLAH

Ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan aynı mahkemede yargılanan Suat T. (31) ise 10 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra Suat T'nin geçmişi, sosyal durumu, yargılanma sürecindeki davranışları ve cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkisini göz önüne alarak 12 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verdi.

Suat T, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunda ve bahçesinde onarım işleri ve okul idaresince verilecek görevlerde çalışacak.

DSİ BAHÇESİNİ TEMİZLEYECEK

Silahla tehdit ve silahla kasten yaralama iddiasıyla yargılanan Ümit A. (31) da yine aynı mahkemede 10 ay hapis ve 375 YTL para cezası verildi.

Sanığın cezası, mahkemece, kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılanma sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliğine bakarak, 15 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına çevirdi.

Buna göre Ümit A, Sakarya Devlet Su İşleri bahçesi ile 100 metre çevresindeki alanı, belirlenecek sürelerde temizleyecek.

Sanıklar, cezalarını Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi gözetiminde çekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber