YAŞ, 23 askeri personele ihraç kararı... 10'u irtica gerekçesinden

Haber Giriş : 04 Ağustos 2007 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün sona aran Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda 23 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmasına karar verildi. Şura'da 13 TSK personeli disiplin bozucu hareketlerde bulunmak ve TSK'nın itibarını sarsacak davranışları nedeniyle, 10 TSK personeli de irticai tutum ve davranışları nedeniyle TSK'dan ihraç edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe terfi ederken, 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl uzatıldı. Terfi kararları 30 Ağustos 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak

ANKA

YAŞ otçuları temizledi

Yüksek Askeri Şûra çalışmalarını dün tamamladı. Kararlar, bugün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak. Kararlar, Sezer'in onayından sonra kamuoyuna açıklanacak. Sızan bilgilere göre şûra, Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli olan ve esrar kullandıkları için adı ?otçu?ya çıkan askeri personelin ihraç edilmesine karar verdi. Şura, Ağustos 2006 toplantısında da 1'i pilot, 8'i hava astsubayı olmak üzere toplam 9, Aralık 2006 toplantısında da 8 askeri personeli esrar kullandıkları gerekçesiyle ordudan ihraç etmişti. YAŞ'ta, aralarında irtica, yolsuzluk, usulsüzlük, çeteye karışmış ve uyuşturucu kullanan 30'un üzerinde personelin durumunu ele aldı. Bu personelden 20'ye yakınının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiğinin kesildiği öğrenildi.

ERDOĞAN ŞERH KOYDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Gönül'ün, ihraç kararlarına ?usul? yönünden şerh koyduğu öğrenildi. Erdoğan ve Gönül, ihraç edilen personele ilişkin gerekçeye karşı çıkmamasına karşın, hukuk yolunun tamamen kapanmış olmasına karşı çıkıyor ve bu nedenle kararlara şerh koyuyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de YAŞ üyeleri ve eşleri onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi. Yemeğe, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da katıldı.

Şura kararları, bugün Bakan Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet

Sezer'in onayına sunulacak. Kararlar, daha sonra kamuoyuna açıklanacak.

ETHEM PAŞA EMEKLİ

Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanlığı inşaat ihalesinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle askeri mahkeme tarafından 11 ay 25 gün hapis cezasına çaptırılıp cezası paraya çevrilen 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı, emekliye sevk edildi. 2. Kolordu Komutanı Korg. Hayri Güner de emekli oldu.

Şura toplantısında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Karahanoğlu'nun yerine Ora. Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Cömert'in yerine Harp Akademileri Komutanı Ora. Aydoğan Babaoğlu atandı. 1. Ordu Komutanı Org. Remzi Fethi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Org. Şükrü Sarıışık ile Eğitim ve Doktrin Komutanı Org. Orhan Yöney emekliye ayrıldı.

1. Ordu Komutanlığı'na 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman atandı.

TANKCI PASA'YA TERFİ

28 şubat döneminde Sincan'dan geçen tankları yürüten ve Şemdinli olayını soruşturan KKK Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu terfi etti. Orgeneralliğe yükselen Ceylanoğlu, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na getirildi. Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korg. Mehmet Çavdaroğlu, emekliye sevk edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fikret Demirtaş, korgeneralliğe terfi etti.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümg. Can Erenoğlu başka göreve atandı. Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korg. Necdet Özel ile 4. Kolordu Komutanı Korg. Saldıray Berk, orgeneral oldu. Özel, Ege Ordu Komutanlığı'na, Berk de 3. Ordu Komutanlığı'na getirildi.

Orgeneralliğe terfi eden Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay, Harp Akademileri Komutanlığı'na, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit de Donanma Komutanlığı'na atandı.

7. Kolordu Komutanı Korg. A. Cahit Sarsılmaz'ın görevi 1 yıl uzatıldı.

Mutlu ÇÖLGEÇEN / ANKARA AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber