Diyanet, Hata Yapamaz mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı 1 Temmuz 2007'^de yayımladığı duyuruda, Sözleşmeli İmam-Hatip ve Kur'an Kursu Öğreticisi alacağını açıklamıştı. Sonuçlar 3 Ağustos'ta açıklandı. Ancak Başkanlık, diğer kurumların aksine hangi sözleşmeli pozisyona kaç puanla atama yapıldığını günlerdir açıklamamaktadır. Taban puanların açıklanması; Başkanlığın torpil yapıp yapmadığını göstermesinden ziyade, atama işlemlerinde bir yanlış yapılıp yapılmadığını da gösterecektir. Herkes hata yapabileceği gibi Diyanet personeli de hata yapmış olabilir. Bu nedenle sonuçların adayların denetimine açılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz ay içerisinde 4/B'li statüde çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel ilanı yayımladı. Bir çok aday bu ilana başvurdu. İlan metnine göre alanlarda öncelik sıralaması bulunmaktadır.

Başkanlık Sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi ve imam-hatiplerin yerleştirme sonuçlarını 03.08.2007 tarihinde açıkladı.

Ancak, günlerdir beklenen ve hangi kadroya kaç puanla atama yapıldığına dair çizelge hala yayımlanmamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi önemli bir kurumun ÖSYM ve MEB gibi şeffaf bir şekilde hangi kadroya kaç puanla atama yapıldığını açıklaması gerekmektedir. Bu şeffaflık Başkanlığın torpil yapıp yapmadığını göstermesinden ziyade, atama işlemlerinde bir yanlış yapılıp yapılmadığını gösterecektir.

Herkes gibi hata yapabilecek insanlardan oluşan Kurumun, bir an önce bu şeffaflığı yerine getirmesi ve adayların kafalarındaki soru işaretlerini kaldırması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber