Telsim hukuk bürolarından gelen mesajlar

TMSF tarafından yetkilendirildiği belirtilen bazı hukuk bürolarının vatandaşları arayarak, Telsim'den dolayı borçları olduğu yönünde bildirimde bulunulduğu ve icra takibi yapılarak borcun ödenmesini istediği belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2019 00:03, Son Güncelleme : 20 Temmuz 2019 00:07
Telsim hukuk bürolarından gelen mesajlar

Telsim'in devredildiği TMSF'nin alacak takibi için bazı hukuk bürolarını yetkilendirdiği, bu hukuk bürolarının da bir excel dokumana dayanarak borçları tahsile çalıştığı belirtilmektedir.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İz Yayınları Editörü Hamdi Akyol, insanların yedi göbek akrabalarına kadar aranarak borçların tahsil edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Hukuk bürolarının elinde sadece bir excel dokuman olmasına rağmen, "şimdi öderseniz 1500 TL, icraya gidersek 15.000 TL öderseniz" şeklinde blöfler yapıldığı ifada ediliyor.

Kişisel Verileri Koruma Kurumunun dün yayımlanan kararında, icra takibi kapsamında borçlunun yakınına telefonla kısa mesaj gönderen avukata 50 bin lira idari para cezası verilmişti. Tıklayınız. Bu tür durumlarla karışanların, avukatları KVKK'ya şikayet etmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber