İki vekil seçim sonuçları için BMW'sine iddiaya girmişler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN / ANKARA

Seçim öncesinde siyasiler arasındaki iddiaların en ilginci AKP Milletvekili Cemal Kaya ile CHP Milletvekili Mehmet Sevigen arasında yaşandı.

Esenboğa Havaalanı'nda karşılaşan iki milletvekilinden AKP'li Kaya, CHP'nin seçimlerde yüzde 24'ün üzerinde oy alamayacağını, AKP'nin oyunun ise yüzde 40'ın altına düşmeyeceğini iddia etti. Sevigen ise CHP'nin oylarınının yüzde 25'in üzerinde olacağını ve AKP'nin oy kaybedeceğini savundu. Kaya, çıkacak sonuçlara göre kaybedenin diğerine BMW almasını önerdi. İki siyasinin iddialaşmasına AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da tanık oldu.

BEN KAZANDIM

TBMM'de yemin töreninin yapıldığı gün, Sevigen'i kuliste yakalayan AKP'li Cemal Kaya, "Seçim sonuçları benim dediğimi gibi çıktı, BMW'mi istiyorum" diye tutturdu. Sevigen ise "Nereden çıkarıyorsun bunu, ben hiç hatırlamıyorum böyle bir iddiayı" diyerek, Kaya'dan kurtulmaya çalıştı. Kaya, "Bunu sana sürekli hatırlatacağım, benden kurtulamazsın. Seni Salih Kapusuz'a havale ediyorum" diyerek, iddiayı kaybettiğini kabul etmeyen arkadaşına takıldı.

NE BMW'Sİ Sevigen ise havaalanında AKP'li Kaya ve Kapusuz'la geçen iddiayı doğrularken, "Partilerin oy oranları konusunda iddialaştık. Önce arabalarımıza iddiaya girelim dedi. Benim arabam ucuz, onunki pahalı. Şakalaştık, iddiya girmedik, ne BMW'si" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber