Öğrencilerin eğitimi için kuruldu, en çok dinlenen radyo oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHA- İbrahim ARKLAN/KONYA

KONYA'da, Selçuk Üniversitesi öğrencileri için uygulama birimi Radyo Üniversite, kentin en çok dinlenen ikinci yerel radyosu oldu. 91.5 frekansından 24 saat müzik yayını yapılan radyoda, 6 dj tarafından 17 saat canlı yayın yapılıyor.

Türkiye'nin ençok dinlenen yerel radyo sıralamasında ilk üçte yer aldığı belirtilen Radyo üniversite'nin, HTP'nin (Hane Tüketim Paketi) yaptığı bir araştırmada, Konya'da ulusal ve yerel radyolar arasında en çok dinlenen ikinci radyo olduğu belirlendi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Göksel Şimşek, ?Radyomuzun kuruluş amacı ilk günden bu güne kadar hiç değişmedi ama radyoculuk çok değişti. 1990'lı yılların başında radyo, radyoculuk Türk halkı tarafından çok seviliyordu, severek dinleniyordu. İşte bu zamanlarda fakültemizin ilk öğrencileri ile yayın hayatına başladık. İlk yayınlarımızda sadece müzik yayını yapıyor olmamız bizi diğer radyolardan farklılaştırdı. 2002 yılından itibaren de kentin en çok dinlenen radyosu olduk? dedi.

Her şeyden önce bir uygulama birimi olduklarını vurgulayan Radyo Üniversite'nin Genel Yayın Koordinatörü Sebahat Coşkun, ?Radyo Üniversite, 1994 yılında yayın hayatına başladı. O günden bu güne kadar da öğrenci arkadaşların desteği ile yayın hayatına devam ediyor. 2002 yılında değişen yayın politikası ile Türkçe ve yabancı hit eserler çalıyoruz. Sabah 07.00'de başlayan canlı yayınlarımız gece yarısına kadar devam ediyor? diye konuştu. Radyo Üniversite'nin İletişim Fakültesi'ndeki öğrenciler için de bir uygulama birimi olduğunun altını çizen Coşkun, ?İlgisi ve becerisi olan arkadaşlar radyomuza gelip çalışabilir, Radyo Üniversite olarak başarılarımızla diğer radyolar arasında en ön sıralardayız. Konya'da yayın yapan tüm ulusal ve yerel radyolar arasında en çok dinlenen ikinci sırada. Yabancı müzik yayının da da ilk sıra bize ait? diye konuştu.

Radyo Üniversite'nin, diğer üniversite radyoları arasında internet üzerinden yayın yapan ilk radyo olma özelliğine de sahip olduğu belirtildi.

Katıldığı bir çok yarışmadan da birincilikle ayrılan üniversite radyosu son olarak, Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 18'inci Genç İletişimciler Yarışması'ndan da ?Film Arası' çalısmaları ile ikincilik almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber