Kooperatiflere ve girişimciye 'kalkınma' desteği

11. Kalkınma Planı'na göre yenilikci kooperatifcilik desteklenecek, kooperatif destek sistemi hayata gecirilecek - KOBI ve girisimcilere destek verilmeye devam edilecek, girisimcilige yonelik desteklerin paylasıldıgı bir Turkiye girisim ekosistemi platformu kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2019 11:10, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2019 11:12
Kooperatiflere ve girişimciye 'kalkınma' desteği

AYŞE BÖCÜOĞLU BODUR - Kooperatif destek sistemi hayata gecirilecek, girisimcilige yonelik desteklerin paylasıldıgı bir Turkiye girisim ekosistemi platformu kurulacak.

AA muhabirinin, 11. Kalkınma Planı'ndan (2019-2023) derlediği bilgiye göre, girisimcilik kulturunun teknoloji tabanlı ve yenilikci kapasitesinin gelistirilmesine yönelik destek sağlanacak.

Bu kapsamda, kurumsal ve bireysel girisim sermayesi, kitle fonlaması gibi alternatif finansman imkanları guclendirilecek.

Kredi garanti sistemi gelistirilerek girisimlerin yenilikci is modelleri, Ar-Ge ve yenilik projelerinin finansmanında kullanımı yaygınlastırılacak.

Teknoloji odaklı girisimlerin fikir asamasından kurumsallasmasına kadar tum ihtiyaclarına hitap edecek Girisim Destek Paketi hayata gecirilecek.

Turkiye'deki girisimcilik ekosisteminde yer alan paydasların faydalanabilecegi, kulucka ve hızlandırma merkezleri hakkında bilgiler olan, girisimcilige yonelik desteklerin, egitimlerin ve güncel gelismelerin paylasıldıgı bir Turkiye girisim ekosistemi platformu kurulacak.

Girisimcilik ekosisteminin guclendirilmesine yonelik tum paydaslara hitap eden yapıların gelistirilmesine oncelik verilecek.

Istanbul oncelikle bolgesel, sonrasında ise kuresel girisimcilik merkezlerinden birisi haline getirilecek. Bu kapsamda yurt dısındaki girişimci aktorlerin Türkiye'ye gelmesini cazip kılacak destek ve duzenlemeleri iceren Uluslararası Istanbul Girisimcilik Programı baslatılacak.

- Yenilikçi kooperatifçilik desteklenecek

Esnaf ve sanatkarların degisen ekonomik ve sosyal sartlara uyum saglayacak sekilde rekabet gucleri ve kapasiteleri artırılacak, sosyal ve yenilikci kooperatifcilik desteklenerek ortak calısma kulturunun artırılması saglanacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Destek Sistemi yenilenerek finansal desteklerin cesitliligi saglanacak, ekonomik katkısı dikkate alınarak uygun kosullu kredi desteklerine devam edilecek.

Hazine destekli kredilerde imalat sektorune, ihracata, markalasmaya, e-ticarete yonelen esnaf ve sanatkarlara ilave faiz destegi saglanarak bu desteklerin etkinligi artırılacak.

Kooperatif Destek Sistemi hayata gecirilecek ve finansal destek aracları gelistirilecek. Bu cercevede, kooperatiflerin makine ve ekipman alımı, nitelikli personel istihdamı, demirbas alımları ile tanıtım amaclı giderleri kredilerle desteklenecek.

Kooperatifcilikle ilgili farkındalık saglanması ve kooperatif girisimciliginin farklı alanlarda uygulanması için calısmalar yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber