Başbakan Erdoğan'ın ?Sahip çıkın' dediği aileye ev alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHA- Ayşe TÜRKMEZ/GÖLBAŞI

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde, Belediye Başkanı AKP'li Abdulnasır Haşlak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Bu aileye sahip çıkın? talimatını yerine getirdi ve zihinsel engelli 3 çocuğu bulunan 74 yaşındaki İbrahim Kurt'a ev satın aldı.

Karşıyaka Mahallesi'nde, 2 odalı bir gecekondu da yaşarken, 2002 ve 2004 yıllarında iki kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan'la Ramazan ayı içerisinde evlerini ziyaret ederek iftar açtığı İbrahim Kurt ve ailesi, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor. Erdoğan'ın, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'a, ?Bu aileye sahip çıkın? diye verdiği talimat yerine getirildi. Başkan Haşlak, ?Bizler her zaman bu fakir aileye, fedakar babaya sahip çıktık. Şimdi de belediye tarafından satın alınan evi kendilerine teslim ettik. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir? diye konuştu.

Eşi 5 yıl önce ölen İbrahim Kurt, zihinsel engelli çocuklarının yemeğinden, tıraşlarına kadar tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirterek, ?Ben çocuklarıma ölünceye kadar bakacağım. Öldükten sonra devlet bakar. Sayın Başbakamıza selam söyleyin. Varolsun, sağolsun. Belediye Başkanımız ve bizlere sahip çıkan herkes sağolsun? dedi.

Dayalı döşeli yeni evlerine kavuşan İbrahim Kurt'un zihinsel engelli çocukları 35 yaşındaki Ramazan Kurt, 52 yaşındaki Hüseyin Kurt ve 30 yaşındaki Ayşe Kurt da Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'a teşekkür etti. Kurt Ailesi, 100 metrekarelik yeni evlerine yerleştirilerek, anahtarları teslim edildi. Kurt Ailesi, yeni evlerine yerleşmeden önce Belediye Hayır Mağazası'na götürülerek tepeden tırnağa giydirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber