MEB'den Yaşanan Aksaklıklara Çözüm

Bugün yayımlamış olduğumuz haberde, yeni mezun adayların askerlik sorunlarına değinmiş ve MEB'in bir çözüm üretmesi gerektiğini ifade etmiştik. MEB, elektronik Başvuru Formunda, askerlik ve Emekli Sandığına ilişkin bilgiler nedeniyle uyarı mesajı gelen adaylara yönelik bir açıklama yayımlamıştır. Personel Genel Müdürlüğünün açıklaması için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007-2 ÖĞRETMEN ATAMA DÖNEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

(Askerlik Durum Belgesi ve T.C. Emekli Sandığı ile ilişiği bulunanlarla ilgili)

2007-2 atama döneminde, bazı öğretmen adaylarının şartları taşımalarına rağmen başvuruda bulunamadıkları yönündeki talepler üzerine aşağıda belirtilen açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği gibi, 2007-2 atama dönemi öğretmenlik başvuruları, Elektronik Başvuru Formuyla alınmakta olup adaylara ait bilgiler önceden ilgili kurumlardan alınarak başvuru formuna yansıtılmıştır. Diğer taraftan hatalı başvuruların önlenmesi amacıyla uyarı mesajıyla birlikte kontrol konulmuştur.

Elektronik Başvuru Formunda, askerlik ve Emekli Sandığına ilişkin bilgiler nedeniyle uyarı mesajı gelen adaylardan;

1. Askerliğini, Kasım 2007 ve sonraki celp dönemlerine ertelenmiş olanlar,
2. Bakaya kalmış olmakla birlikte ?Tahkikata yer olmadığına dair? mahkeme kararı bulunanlar (Askerlik Durum Belgesinde, ?Bu belge iş başvurusu veya yeniden işe başlamak için geçerli değildir.? ibaresi bulunan belgeler hariç.),
3. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi memuriyetlerinin adaylık döneminde görevlerinden ayrılmış olup yasal bekleme süresini doldurmuş olanlar ile sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken görevinden ayrılmış olanlar
durumlarını belgelendirdikleri takdirde başvuruda bulunabileceklerdir.

Ancak, Başvuru Onay Bürosundaki görevlilerce yapılacak incelemede, söz konusu belgelerin başvuru şartlarına uygunluğu tespit edildikten sonra onay işlemi yapılacaktır.

İlgililere ve görevlilere duyurulur.
09 Ağustos 2007
Remzi KAYA
Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber