Gökçek: 10 gün su kesintisi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya bugünden itibaren verilmeye başlanan suyu 10 gün kesmeyeceklerini söyleyerek, vatandaşlardan durumun ciddiyetini anlayıp tasarrufa gitmelerini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin "Sudaki son durum ne?" sorusu üzerine Gökçek, Ankara'nın tamamına bugünden (dün) itibaren su vermeye başladıklarını belirterek, Ankara'nın büyük bir kısmının suyu aldığını söyledi. Boruların zarar görmemesi için suyu yavaş bir şekilde verdiklerini kaydeden Gökçek, "Ümit ediyorum yarın (bugün) bu saate kadar su almayan yer kalmaz inşallah. Televizyon programında 5 gün süreyle bu suyu kesmek istemediğimizi söyleyerek, bu arada da vatandaşlarımızın 4'te 1 oranında tasarrufa gitmelerini rica ederek, bu suretle, hiç su kesmeye gerek kalmayacağını belirttik." dedi.

Katıldığı programda bir vatandaştan suların 10 gün süreyle kesilmemesi mailini aldığını belirten Gökçek, "10 gün süreyle suyu kesmeyeceğiz. Bu sırada vatandaşlarımız işin ciddiyetini görerek el birliğiyle tasarrufa başlar, 4 kova yerine 1 kova su kullanırsa, sorun hallolur." diye konuştu.

Gökçek, Kesik Köprü Barajı'nı bir an önce bitirmeye çalıştıklarını ve aralık ayı sonu takvimini öne çekme gayretinde olduklarını kaydetti.

Bu gecenin Miraç Kandili olduğunu hatırlatan Gökçek, vatandaşları dua etmeye çağırdı. Gökçek, "Fiili duayı biz yapıyoruz. Fiili dua demek çalışmaktır. Kavşakkaya Barajı'nı 14 ayda, Gerede sisteminin sontaj çalışmalarını bitirdik. Kesik Köprü DSİ tarafından 10 yılda bitirilmesi hesaplanırken biz 8 ayda bitirdik. Bunları yaptıktan sonra bu yapmış olduğumuz barajları dolduracak tek güç Allah'ın gücüdür. İnanan vatandaşlarımızdan Cenab-ı Allah'a dua etmelerini bekliyorum." şeklinde konuştu.

Polis ekipleri programın yapıldığı binanın civarında geniş güvenlik önlemi alırken, bir grup vatandaş, "Ankara seninle gurur duyuyor" tezahurat atarak Gökçek'e sevgi gösterisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber