MEB önünde eylem: KPSS kaldırılsın, öğretmen açığı derhal bitirilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, öğretmen atamalarındaki mağduriyete son verilmesi gerektiğini belirterek, ?İşsizliğe mahkum edilen öğretmen adaylarının ataması bir an önce yapılmalıdır? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası önünde basın açıklaması yapan Şimşek, bir ülkenin eğitime verdiği önemin en önemli ölçütlerinden birisinin öğretmenlerine verdiği değer olduğunu söyleyerek, ?Bu açıdan ülkemizin ne yazık ki karnesi kırıklarla doludur. Öğretmenlerin ekonomik, mesleki ve sosyal açıdan pek çok sorunları bulunmaktadır? dedi. En önemli sorunlardan birinin ?atama sorunu? olduğunu belirten Şimşek, okullarını yeni bitiren öğretmen adaylarının, daha meslek hayatlarının başındayken mağdur edildiklerini ve işsizliğe mahkum olduklarını söyledi.

Bu yıl 205 bin öğretmen adayının KPSS'ye girdiğini belirten Şimşek, MEB'in sadece 20 bin öğretmen ataması yapmasını yeterli bulmadıklarını kaydetti. Şimşek, ?Ülkemizde mevcut öğretmen açığının 165 bin civarında olduğu göz önüne alındığında, atama bekleyen öğretmenlerin bir kez daha işsizliğe mahkum edilmelerinin makul bir gerekçesini bulmak imkansız hale gelmektedir. İşsizliğe mahkum edilen öğretmen adaylarının ataması bir an önce yapılmalıdır? diye konuştu.

Eğitim Fakültelerine öğrenci alımında ve öğretmen atamalarında büyük bir plansızlık olduğunu ileri süren Şimşek, üniversitelerle MEB'in arasında olması gereken koordinasyonun bir türlü sağlanamadığını, bu nedenle de öğretmen ihtiyacı gözetilmeden öğrenci alındığını söyledi.

Öğretmen atamalarında kadro dağılımında eşitsizlikler olduğunu iddia eden Şimşek, ?Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarına bu yıl verilen kadro sayısı sıfırdır? dedi. Şimşek, şunları kaydetti:

?Meslek liselerinin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde de kadro sorunu devam edecektir. Branş öğretmen adayları bu yıl iki kez mağdur edilmişlerdir. Kendilerine kadro verilmeyeceği daha önceden açıklanmadığı için Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Fakültesi mezunu bu yılki KPSS'ye girerek ter dökmüştür.?

ATAMASI YAPILAMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARI

MEB binası önünde toplanan, ataması yapılamayan bir grup öğretmen adayı da basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Yusuf Dönergüneş, öğretmen açığının Türkiye'de 200 bine ulaştığını ileri sürerek, ?Her yıl KPSS'ye 100 binlerce öğretmen adayı girmekte ama buna rağmen yılda sadece 10 bin ile 20 bin öğretmen ataması yapılmaktadır? dedi.

Dönergüneş, MEB'in bir an önce atamaları yapması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: ?KPSS'nin derhal kaldırılmasını, öğretmen açığının derhal kapatılmasını ve ücretli, usta öğretici, sözleşmeli isimler altında sürdürülen güvencesiz öğretmen istihdamı uygulamasının son bulmasını istiyoruz.?

Konuşmanın ardından farklı illerden gelen öğretmen adayları çeşitli sloganlar atarak, lisans diplomalarını gemi yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber