Antalya'daki kazada, başhemşire hayatını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde süratle kırmızı ışıkta geçen tur otobüsü 2 otomobili biçti.

Feci kazada, Kemer Belediyesi'nin 21 yıllık muhasebecisi, emekliliğe hazırlanan 45 yaşındaki Sabri Anatürk ile Kemer Marina'nın doktoru 37 yaşındaki Fuat Parlak hayatını kaybetti. Otobüs şoförünün olay yerinden kaçtığı kazada, Anatürk'ün eşi de ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Antalya'dan Kumluca yönüne giden Turgay Tuk'un kullandığı 07 HG 775 plakalı, aşırı süratli tur otobüsü, saat 08.30 sıralarında Kemer'deki Sanayi Kavşağı'nda kırmızı ışıkta geçince bir faciaya neden oldu. Fren bile yapmadan kavşağa giren otobüs, geçiş hakkını kullanan Sabri Anatürk'ün kullandığı 07 CFK 07 palakalı otomobile, ardından da Dr. Fuat Parlak'ın kullandığı 07 K 6489 plakalı otomobile yandan çarptı. Otobüsün hızla çarptığı otomobillerin sürücüleri Kemer Belediyesi Muhasebe Müdürü Sabri Anatürk ve Kemer Marina'nın doktoru Dr. Fuat Parlak olay yerinde hayatını kaybetti.

KOMADAKİ HEMŞİRE DE ÖLDÜ

Kazada yaralanan ve koma halinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kemer Devlet Hastanesi Başhemşiresi Havva Anatürk'ün duran kalbi iki kez çalıştırıldı. Havva Anatürk iki kez yaşama döndürüldükten sonra yeniden fenalaştı ve yapılan tüm müdahalelere karşın kazadan 4 saat sonra yaşamını yitirdi.

Kazaya neden olan ve kaçan otobüs şoförü Turgay Tuk da yaklaşık 3.5 saat sonra Kemer Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

ÖLÜM KAVŞAĞI 21 yıldır Kemer Belediyesi'nde çalışan ve herkesçe sevilen Sabri Anatürk ile uzun süredir Kemer'de doktorluk yapan Fuat Parlak'ın ölümü ilçe sakinlerini üzüntüye boğdu. Olayı duyan vatandaşlar, sıkça kazaların yaşandığı ve ?ölüm kavşağı' olarak anılan Sanayi Kavşağı'nda toplanıp tepkilerini dile getirdi.

BAŞKAN ŞEKER AĞLADI

Ölenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, ölüm haberiyle sarsılan Kemer Belediye Başkanı CHP'li Hasan Şeker de Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topaloğlu'nun desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şeker, gözyaşlarını tutamayarak, ?Bu olmamalıydı. Sabri çok dürüst bir insandı'' deyip hıçkırarak ağladı.

Belediyede dürüstlüğü ve samimiyeti ile herkesçe sevilen Sabri Anatürk'ün kaza sırasında Kemer Belediyesi'ne izin dilekçesini vermeye gittiği, izin dönüşü de emekliliğini isteyeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber