MEB, sözleşmesi fesh edilen 4/C'lilere yazı gönderdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 11:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında çalışmakta olan Sözleşmeli İngilizce ve Bilgisayar Öğreticilerinin Sözleşmeleri Danıştay kararı gereği 14.05.2007 tarihinde feshedilmişti. Konu ile ilgili bakanlığa sorulan soru üzerine bakanlık tarafından bu doğrultuda çalışma yapıldığına dair açıklama yayımlanmıştı.

Bu açıklamadan sonra Talim ve Terbiye Kurulunun Öğretmen olacakları düzenleyen 119 Sayılı kararında belirilen şartları taşıyanlara MEB Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Daire Başkanı Lütfi ORAK imzası ile bir açıklama gönderildi. Ve bu açıklamada göre 4/B ye geçirilecek personelin belgelerini bakanlığa ulaştırması istenmektedir.

4/C kapsamında çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen ve TTKB'nin 119 sayılı kararında belirtilen şartları taşıyanların 4/B kapsamına alınmaları için yapılan telefon görüşmelerinde gerekli çalışmanın bakanlıkta yürütülmekte olduğu ifade edilmektedir. Bakan Hüseyin ÇELİK'in kendilerine sahip çıkarak bu konunun yeni hükümet kurulmadan tamamlanmasını bekleyen 4C'liler, memurlar.net forumda kendilerine bir yer de açmışlar ve bugüne kadar 55.000 kadar yazışma gerçekleştirmişlerdir. Şartları tutan 4/C'li sayısı 300-400 civarındadır. Bu öğretmenler mağduriyetlerinin Bakan Çelik tarafından seçim öncesinde verilen sözler doğrultusunda giderileceğini beklemektedirler. Seçimin üzerinden geçen zamana rağmen bir gelişme olmaması ise kaygıyla karşılanmaktadır. Bu öğretmenler Bakan Çelik'le görüşmek için seçim öncesinde bakanın seçim bölgesi olan Van'a kadar giderek sorunlarının çözümlenmesi için söz almışlardır. Şimdi ise verilen sözün bir an önce tutulmasını beklemektedirler.

M.BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber