Simav'da kahvehane belediye sarayına, okul da düğün salonuna dönüştürüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav İlçesine bağlı Gümüşsu beldesinde kullanılmayan kahvehane belediye sarayına, boş okul binası da çok maksatlı düğün salonuna dönüştürüldü.

İller Bankası'ndan gelen ödenekler dışında başka gelirleri olmadığı için kaynakları israf etmeden kullanmaya gayret gösterdiklerini belirten AK Partili Belediye Başkanı Ali Tosun, "Belediye hizmetlerini sürdürdüğümüz eski köy konağımız ihtiyaca cevap vermiyordu. Yeni bir belediye hizmet binası yapmak için de en az 150 bin YTL'ye ihtiyaç vardı. Büyük paralar harcayarak yeni bir hizmet binası yapmak yerine müstecir tarafından işletilen belediyemize ait kahvehaneyi restore ederek iki katlı belediye hizmet binasına dönüştürdük. Hem personel rahat etti, hem de vatandaşa daha iyi şartlarda hizmet sunuyoruz" dedi.

Belde meydanında boşaltılan okul binasını milli eğitimden izni aldıktan sonra günün şartlarına uygun bir şekilde restore ederek 2 bin 300 nüfuslu beldeye 400 kişilik çok amaçlı düğün salonu kazandırdıklarını ifade eden Tosun, "Kaynakları kullanmakta tasarrufa büyük özen gösteriyoruz. Toplam 35 bin YTL harcayarak hem günün şartlarına uygun modern bir belediye hizmet binamıza, hem de çok amaçlı düğün salonumuza kavuştuk. Bu şekilde davranmasıydık her iki hizmet binası için yaklaşık 300 bin YTL dolayında bir harcama yapmamız gerekecekti. Buralara harcayacağımız paraları alt yapı hizmetleri için kullandık. Kıt kaynaklarımızı lükse yatırım yapmak yerine, ihtiyacımızı görecek pratik çözümler için harcamaya gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber