Ekonomi takımı yeniden dizayn edildi

Merkez Bankası'nda, eski Başkan Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla birlikte içeride yeni dizayn başladı. Yaklaşık bir ay içinde Merkez'de ikinci bir değişim yaşandı. Aralarında Baş Ekonomist Doç. Dr. Ali Hakan Kara'nın da yer aldığı en az 9 genel müdür görevden alındı. Ekonomistler ise genel müdürlerin geçmişteki tecrübelerinden bahsederek bunun büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2019 07:40, Son Güncelleme : 10 Ağustos 2019 08:23
Ekonomi takımı yeniden dizayn edildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanının görevden alınmasından sonra değişim devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle görevden alınan Murat Çetinkaya'nın yerine Murat Uysal atanmıştı. Yerine gelen Murat Uysal ilk para politikası toplantısında 425 baz puanlık indirim yapmış, devamının da geleceği sinyali verdi.

Önceki gün TCMB'nin baş ekonomisti ve bazı bürokratları görevden alındı. Bloomberg'in aktardığına göre TCMB'nin Başekonomisti Hakan Kara'nın da aralarında bulunduğu 9 üst düzey bürokrat görevden alındı. DW ajansının haberinde "Eski Başkan Murat Çetinkaya'nın ardından, Merkez Bankası (MB) yönetim birimlerinde adeta deprem yaratan görevden almalar yaşandı.

Bankanın para politikalarına yön veren ve beyin takımı olarak görev yapan genel müdürlerin tamamı Banka Meclisi tarafından görevden alınırken, birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de uzman statüsünde görevlendirildi" denildi. Dünya'nın aktardığına göre, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Pınar Özlü'nün yerine aynı departmanda Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Fiyat Gelişmeleri ve Kamu Maliyesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çağrı Sarıkaya getirildi. Sarıkaya, Aralık 2001'de Merkez Bankası'na araştırmacı olarak göreve başladı. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter'in görevi ise 1980'lerden bu yana bankada görev yapan Dr. Ali Çufadar'a devredildi. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü olan Çufadar, Operasyon Genel Müdürü olarak kurumda hizmet veriyordu. Ali Çufadar'ın yeni görevlendirmesi nedeniyle boşalan Operasyon Genel Müdürlüğü görevine ise Ankara Şubesi Müdürü Dr. Yusuf Bora Enhoş oldu. Enhoş, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı iken Ankara Şubesi Müdürlüğüne atandı. Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar'ın yerine gelen isim ise Doruk Küçüksaraç seçildi. Küçüksaraç da aynı genel müdürlükte Piyasalar Analiz Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Zahit Ateş getirilirken Ateş de Bilişim Teknolojileri Denetçisi iken Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Uygulama Geliştirme ve Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. Başekonomist Doç. Dr. Hakan Kara'nın yerine atama yapılmadı. TCMB Meclisi tarafından alınan karar, 9 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber