Emeklilerden hükümete çağrı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliler, memur sendikaları ile toplu sözleşme görüşmelerine bugün başlayacak olan hükümete çağrıda bulunarak,"Toplu görüşmelerde emekliler unutulmasın" dedi.

Emekli-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Necdet Şansal, emeklilerin açlık sınırının altında ücret aldığını belirterek toplu görüşmelerde emeklilerin durumunun da ele alınması istedi. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal açıdan zor bir süreçten geçtiğini, emeklilerin ise mağdur kesimin başında geldiğini anlatan Necdet Şansal, "Hükümetten isteğimiz, bir an önce milyonlarca emekliyi enflasyona ezdirmeyecek bir ek zam vermesidir" diye konuştu.

Emeklilerin ekonomik sorunların yanı sıra sosyal sorunlarla da mücadele ettiğini ifade eden Şansal, hükümete, "Emeklilerin geçmişte çalışıp ülkeye yaptıkları hizmetleri övmek sorunlarımızı çözmez. Emeklileri seviyorsanız, bir an önce emekliler adına söz söyleyecek gerçek örgütlenme biçimi olan sendikal örgütlenmenin önünü açacak yasal düzenlemeyi yapınız" mesajını verdi.

Emeklilerin dinlenmeleri gereken zamanda ikinci bir işte çalıştığını ve kayıt dışına yönelmek zorunda kaldığını ileri süren Şansal, insanca yaşam ve ücretin emeklinin hakkı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de işçi, memur veya bağımsız olarak çeşitli meslek dallarında yıllarca çalıştıktan sonra emekli olanların sayılarının, çalışan nüfusa yaklaşan önemli bir sayıya ulaştığını belirten Şansal, şunları söyledi:

"Emekliler bu sayısal güçleri ile orantılı bir biçimde toplumsal yaşama ağırlıklarını koymamakta, hak çıkarlarını savunamamaktadırlar. Çünkü emekliler aynı zamanda en dağınık ve örgütsüz kesimlerden birini oluşturmaktadır. Emeklilerin halkın diğer kesimlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu ve çıkarlarının çalışanların çıkarlarıyla ortak olduğu bilinciyle onlara demokrasi, özgürlük, barış içinde sağlıklı bir çevrede, insanca ve onurlu bir yaşam sağlama uğraşı vermek amacıyla uluslararası hukuku da kapsayan

'hukukun üstünlüğü' ilkesinden güç alarak Şanlıurfa'da Emekli-Sen'i kurduk. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de emekliler zor şartlarda yaşam mücadelesi vermektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz; üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında var olan bir hakkı kullanmamızı sağlayacak bu düzenlemeyi yaparak emeklilerin taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Her sene siyasi iktidarların iki dudağı arasında olan maaş zamlarımızın emeklilerin mevcut yaşamları dikkate alınarak

belirlenmesini istiyoruz. Bunun için de siyasi iktidar karşısında emekliler olarak taraf olmak istiyoruz. Sağlık sorunlarımız için gittiğimiz sağlık kuruluşlarında karşılaştığımız zorluklar kaldırılsın. Yargıtay kararıyla kazandığımız TÜFE alacaklarımız hemen ödensin. Tüm emeklilere iki maaş tutarında ikramiye, yakacak yardımı ve toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı verilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber