Gül, KESK'i ziyaret etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün saat 14.30'da Cumhurbaşkanlığı Adayı Abdullah Gül ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı görüşmeler çerçevesinde KESK'i de ziyaret etti. KESK MYK üyeleriyle basına kapalı olarak gerçekleştirilen yarım saatlik görüşmenin ardından, iki taraf basın mensuplarına açıklamada bulundular.

Yapılan görüşmede Gül, adaylık sürecini anlatarak bu süreçte tüm kamuoyunun görüş ve önerilerini dinleyerek hareket etmeye çalıştığını dile getirdi. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan bu kamuoyu turunun demokrasi açısından olumlu bir adım olduğunu ve bunun bundan sonraki kritik süreçler öncesinde de devam ettirilmesi gerektiğini beyan etti.

Tombul, görüşmede ayrıca, Cumhurbaşkanlığının yetkilerinin parlamenter demokratik bir rejim için oldukça geniş olduğunu ve bunun sınırlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Bu ve bunun gibi demokratik açılımların sağlanabilmesi için 12 Eylül ürünü anayasanın acilen değiştirilmesi ve katılımcı, sivil ve demokratik bir anayasa hazırlanması ihtiyacını dile getirdi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul Cumhurbaşkanlığı meselesinde en dikkat edilmesi gereken konunun toplumun büyük bir kesiminin gündelik yaşamlarına yönelik tehdit algısı olduğunu söyleyerek bu tedirginliğin giderilmesinin toplumsal barış ve huzurun sağlanması konusunda önemli bir nokta olduğunu vurguladı. Gül, bu konuda kendilerinin de duyarlı olduğunu belirterek, 2 gündür yürüttüğü demokratik kitle örgütleri ziyaretlerinin de bunun bir parçası olduğunu işaret etti.

Görüşmede, Hükümet ile Kamu Görevlileri sendikaları arasındaki toplu görüşmelerde hükümet tarafını temsil eden Mehmet Ali Şahin'in de bulunması nedeniyle, basın mensupları Mehmet Ali Şahin'e KESK'in Toplu Görüşmelere katılmamasını nasıl değerlendirdiğini sordu. Mehmet Ali Şahin, KESK'in toplu sözleşme talebini önemsediklerini, bunu anayasa değişikliği sırasında dikkate alacaklarını beyan etti. İsmail H. Tombul ise konuyla ilgili herhangi bir anayasal düzenlemeye gerek olmadığını mevcut durumda da sözleşme yapılabileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber