TCDD ilk raporunu hazırladı

Haber Giriş : 26 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD yetkilileri bölgedeki incelemelerini tamamlama aşamasına geldi. Demiryolları yetkililerinin ilk raporunda hızla ilgili zamanlama hatası yapıldığının altı çiziliyor.

Sakarya'daki tren kazasıyla ilgili ilk rapora göre sorumlu makinist. Bölgedeki incelemelerini tamamlama aşamasına gelen Devlet Demiryolları yetkilileri, makinistin hızla ilgili zamanlama hatası yaptığı görüşünde.

Öte yandan Ankara-İstanbul arasında işleyecek asıl hızlı tren projesinin birinci etap inşaatı sürerken, ikinci etabı için Hazine'den ödenek onayı bekleniyor.

Sakarya'daki tren kazasının ardından bölgede inceleme yapan Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal başkanlığındaki heyet, çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Başta Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen uzmanlara da bilgi veren yetkililer, yapılan ilk inceleme sonrası kazanın makinistin zamanlama hatasından kaynaklandığı görüşüne vardılar.

Yani makinist, 80 km ile girmesi gereken viraja düzyoldaki hızını zamanında azalmadığı için 118 km ile girdi. TCDD yetkilileri raporu bir iki gün içinde açıklayacak.

Bu arada gerçek Hızlı Tren Projesi'nin çalışmaları ise sürüyor. İspanya kredisiyle yapımına başlanan projede yıllardır Hazine ile garanti sorunu aşılamamış ve bugüne kadar beklenmişti. Ankara'dan Eskişehir'e kadar olan birinci etabın inşaatı devam ederken, İzmit'e kadar olan ikinci etap için yine Hazine'den ödenek onayı bekleniyor.

ntvmsnbc.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber