Şifre yerine parmak iziyle alışveriş dönemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SONGÜL HATISARU

Teknoloji Holding'ten Planet'i satın alarak Türkiye pazarında hızlı büyüyen Fransız POS (ödeme noktası) devi Ingenico, şifreye alternatif olarak 'parmak izi' uygulamasını geliştirdi.

Kredi kartları konusunda pazarın en büyük 4 büyük bankasına sunulan parmak izini tanıyan POS terminalleri, kredi kartıyla alışveriş yaparken şifre kullanmak istemeyenler için alternatif bir yöntem olacak.

Ingenico'nun Türkiye Genel Müdürü Alpay Sidal, teknolojinin POS alanında da hızla geliştiğine dikkat çekerken, kimlik doğrulama konusunda parmak izininin çok etkin bir yöntem olduğunu dile getirdi.

Ingenico'nun 40 milyon dolar vererek Planet'i satın almasında cirosunun yüzde 5'ini Türkiye'de yapıyor olmasının büyük etkisi olduğunu belirten Alpay Sidal, "Ingenico da o nedenle Türkiye'de yatırımlarını büyütme kararı aldı" dedi.

Şu anda üzerinde çalıştıkları yeni teknolojilerden birinin de biometrik POS'lar olduğunu açıklayan Alpay Sidal, bu yöntemi şifre uygulamalarına alternatif olarak geliştirdiklerini belirtti.

4 bankayla görüşülüyor

Sidal, kredi kartıyla alışveriş yaparken parmak izi kullanımını sağlayan yazılımı geliştirdiklerine dikkat çekerek, biometrik POS'ları Akbank, Garanti, Yapı Kredi ile İş Bankası'na sunduklarını söyledi.

Ingenico'nun Planet'i satın alırken Türkiye'yi bölge merkezi olarak da seçtiğini aktaran Alpay Sidal, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Romanya, Kırgızistan gibi pek çok ülkeye Türkiye'den hizmet verileceğini açıkladı.

İlk olarak Mısır'a kredi kartında taksit uygulamalarının götürüleceğini açıklayan Sidal, "14 bankaya hizmet veriyoruz. Bonus, World gibi pek çok yazılım bizim ürünümüz. Şimdi buradaki tecrübemizi bölgeye aktaracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber