Erdoğan'ın gözde valisi müsteşar mı?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2007 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜROKRASİNİN zirvesi olarak adlandırılan Başbakanlık Müsteşarlığı'na Tayyip Erdoğan'ın çok başarılı bulduğu Diyarbakır Valisi Efkan Ala'yı getireceği konuşuluyor. Başbakanlık Müsteşarlığı, Ömer Dinçer'in milletvekili olmasıyla boşalmıştı. Makam, Dinçer'den bu yana ?vekaletle? yürütülüyor.

?Türkiye'nin en genç valisi? Efkan Ala, Diyarbakır'da ?sıradışı ve açık toplum yanlısı' Vali olarak tanınıyor. Halkla devlet arasında sağladığı uyum, hoşgörü ve iletişimle, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kabinenin gözdesi.

HİZMET ADAMI

Diyarbakır'daki köylerle tek tek ilgilenip hizmet götüren Ala, bölgede turizme yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Ala, Batman Valiliği sırasında, askeriyeye ait arazileri turizme açmasıyla gündeme gelmişti.

Efkan Ala'nın yanı sıra, Başbakanlık Müsteşarlığı için adı geçen diğer isimler şunlar:

Emin Zararsız: Müsteşarlığa vekalet ediyor.

İbrahim Şahin: Ulaştırma Müsteşarı. Erdoğan'ın önemsediği bürokratlardan. TRT için adını Sezer'e sunmuştu ancak veto almıştı.

Yusuf Bayazıt: Vakıflar Genel Müdürü.

Şehabettin Harput: İçişleri Müsteşarı. İdari tecrübesi var.

42 YAŞINDAKİ DİNAMİK VALİ

1965 Erzurum doğumlu Efkan Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, Turizm Bakanlığı'nda Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2003-2004 yıllarında Batman Valiliği yapan Ala, üç yıldır Diyarbakır Valisi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber