Kılıçdaroğlu'ndan önemli karar! İBB'de Kürtçe dil kursu açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kürtçe dil kursunun açılacağını söyledi

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 28 Ağustos 2019 08:50, Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019 08:38
Kılıçdaroğlu'ndan önemli karar! İBB'de Kürtçe dil kursu açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 'Hakkı Savunanlar Platformu' tarafından gerçekleştirilen akşam yemeğine katıldı.

Davette Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarıyla yemekte buluşan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kürtçe kursların açılmasını talebinde bulunduğunu söyledi.

İBB'ye bağlı faaliyet yürüten İSMEK'te Kürtçe dil kurslarının hayata geçireceklerini ve Kürt dili mezunlarını orada istihdam edeceklerini ifade eden Kılçdaroğlu, "Türkiye'de demokrasi var mı? Türkiye'de demokrasi yok. Kürt sorunu diyoruz, toplumsal sorun diyoruz ve bunu ancak siyasiler TBMM'nde çözer. Bununla ilgili 6 Haziran 2012'de bir dilekçe verdik. Bize siz bu işten anlamazsınız dediler. Tamam dedik siz çözün her türlü desteği vermeye hazırız dedik ama yine de çözemediler" dedi.

Konuşmasından Kürt dilinin edebi yönüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Kürt edebiyatı vardır. Kürtçe kadim bir dil. Kürtler dün ortaya çıkmış değil. Tarihsel derinliği olan bir kültürü vardır. Kürt edebiyatının, sinemasının, sanatının ve resminin olması lazım. Olacaktır zaten. Bunu ne engellemeye ne de ötelemeye kimsenin gücü yetmez. CHP olarak yerel yönetimlerde bu hizmeti vermek istiyoruz. Örneğin Kürtçe dil kurslarının yanı sıra Türkçe bilmeyen yaşlılara Kürtçe bilen sağlık personeli ile hizmet verebilecek bir çalışma yapacağız" şeklindeki ifadelere yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber