KESK'ten sözleşmeli çalışmaya 'hayır'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, eylemler zincirinin ilkini yarın yapıyor. Sözleşmeli çalışmaya karşı çıkan KESK, toplugörüşmeleri boykot kararı aldı

Toplugörüşmelerin toplusözleşmeye çevrilmemesi nedeniyle görüşmelere katılmama kararı alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), toplugörüşmeler süresince iki eylem yapacak. 21 Ağustos'ta (yarın) yapacağı ilk eylemde 'sözleşmeli çalışmaya hayır' diyecek olan KESK, 27-29 Ağustos tarihleri arasında ise toplugörüşmelerin toplusözleşmeye çevrilmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

Altıncı toplugörüşmelerin toplusözleşmelere çevrilmesi talebine hükümetten yanıt gelmemesi üzerine görüşmelerden çekilen KESK, toplu görüşmeler süresince iki eylem yapacak. İlk eylemi yarın YKM önünde yapacak olan KESK, 'Sözleşmeli Çalışmaya Hayır' diyecek. KESK, sözleşmeli çalışanlar, emekliler, mağdur olan diğer kesimlerle birlikte basın açıklaması yapacak.

27-29 Ağustos tarihleri arasında ise KESK, toplusözleşme için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek. Yürüyüşe KESK Danışma Meclis Üyeleri katılacak. 27 Ağustos'ta İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak açıklamanın ardından yürüyüşe başlanacak.

KESK, toplugörüşmelerin altıncısına geçmiş yıllarda yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması ve sendikaların 'toplusözleşme ve grev' haklarının tanınmaması nedeniyle oturmadıklarını açıkladı. KESK, toplugörüşmelere ilişkin hükümete toplusözleşme masasının kurulması yönünde çağrıda bulundu. Tüm kamu emekçilerini ortak hareket etmeye davet eden KESK, "Hükümet toplusözleşme hakkımızı tanımadığı sürece masaya oturmayalım. Türkiye'nin her yanında 'ortak grev' yaparak kamu emekçilerinin sesini yükseltelim" açıklamasını yaptı. KESK yaptığı açıklamada, yapılması gerekenin demokratik bir sendika yasasının hazırlanması olduğum vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber