Galatasaray Lisesi'ne ayrıcalık tartışması alevleniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Galatasaray Üniversitesi'nin, ÖSS kurallarını delerek, kendi lisesinin öğrencilerine ÖSS şartı aramadan kontenjan veriyor olması büyük tepkilere neden oldu.

GALATASARAY LİSELİYE AYRICALIK KABUL EDİLEMEZ

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, Bu ayrımcılığa YÖK'ün müsaade etmesi tam bir hukuksuzluk örneğidir. İki milyona yakın öğrenci aylarca hatta yıllarca gece gündüz çalışarak ÖSS'ye hazırlansın, birkaç varlıklı ailenin çocuğu da Galatasaray Lisesi'nde okumanın "kıyağını" yaşasın. Bu adaletsizliği kabul etmemiz mümkün değildir, dedi.

HUKUK CİNAYETİ OLARAK TANIMLIYORUZ

Akyürek, şöyle kaydetti; Bu denli onur kırıcı bir ayrıcalığı, hukuk cinayeti olarak tanımlıyoruz. Sayın Erdoğan Teziç'in başında bulunduğu dönemde, Galatasaray Üniversitesi bu haksız uygulamaya başlamıştır. Şimdi Sayın Teziç YÖK'ün başına geçmiştir ki kendisinin de bir şekilde etkisi bulunduğu bu adaletsizliğe son vermek, boynunun borcu olmuştur. Yıllardır göz yumulan bu ayıba Sayın Teziç'in, Anayasa Hukuku Profesörü olarak mantıklı bir açıklama getiremez, bir kılıf bulması mümkün değildir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SUÇ ORTAĞIDIR

Tüm kamuoyunun gözü önünde apaçık bir Anayasa ihlali yaşanıyor. Maalesef kanunların bazı kesimler için paspas altı yapılma alışkanlığına devam ediliyor. Danıştay'ın da bu uygulamaya sessiz kalması oldukça üzücüdür. Daha önemlisi, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin sessizliğini anlamlandırmak mümkün görülmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, mezun ettiği öğrenciler arasında ayrımcılık yapan bu üniversiteye ve bu ayrıcalığı görmezden gelen YÖK'e karşı kayıtsız kalarak bu suça ortak olmaktadır.

İTİRAZIMIZ VE KAVGAMIZ AYRICALIKLARLA

Kapitülasyonlar döneminden kalma, azınlık okullarını savunma geleneğini devam ettiren bir takım sözde aydın ve eğitimciler, YÖK'ün avukatlığına da soyunup, uluslararası sözleşmeleri bahane etmektedirler ki bunun hiçbir hukuki geçerliliği ve dayanağı bulunmamaktadır. Benim ve sendikamın ne Galatasaray Üniversitesi ile ne de bu okulun mezunlarıyla bir problemim yoktur. Benim itirazım ve kavgam ayrıcalıklarladır. YÖK, fakir halk çocuklarının kayıt yaptırdığı açık liselilerin üniversiteye müracaatlarını iptal etmek için gecesini gündüzüne katacağına, bu tür ayrımcılıkları ortadan kaldırmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber