MEB, KPSS İle Yerleşen Memurların Atamalarını Yapmıyor

Kamu personeli olarak çalışanların KPSS'ye girip giremeyeceği sorunu, Devlet Personel Başkanlığının geliştirmiş olduğu bir yorum bağlamında çözülmüştür. Buna göre memur veya diğer statülerde olanlar da KPSS'ye girebilmektedir. Devlet Personel Başkanlığının bu görüşü doğrultusunda, KPSS ile yerleşen memurlar, muvafakat alabilirlerse, yerleşmeye hak kazandığı kadroya atanabilmektedir. Ancak, MEB, 2007/5 KPSS yerleştirmesi ile yerleşen ve memur olan adayların atamasını yapmayacağını açıklamıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığının geliştirmiş olduğu yoruma göre, memurlar KPSS'ye girebilmektedir. KPSS giren ve yerleştirmlere katılan adayların, yerleştiği kadroya geçebilmesi için, çalışmış olduğu kurumun muvafakat vermesi gerekmektedir. Memurlar istifa edip geçiş yapamayacağı için bu muvafakatı almak zorundadır.

Memurlar da, Başkanlığın bu yorumu dolasıyla sınava girmekte ve yerleştirme işlemlerine katılmaktadır.

Ancak, MEB, 09/08/2007 tarihinde illere gönderdiği bir yazıda, daha önce herhangi bir kuruma ataması yapılan personelin muvakafat alınmak suretiyle atamasının yapılmayacağını belirtmiştir. MEB'in bu kararı dolaysıyla, 2007/5 tercih işlemleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına yerleşen memurların ataması yapılmamaktadır.

Çalıştırdığı personel sayısı itibariyle, Milli Eğitim Bakanlığı gibi büyük bir Bakanlığın;
- Memurların KPSS'ye girmesine izin verildiği,
- Merkezi memur yerleştirmesinin hukuki alt yapısını oluşturan Devlet Personel Başkanlığının bu konuya dair olumlu mütalaasının bulunduğu,
gibi bir çok detayı göz önünde bulundurarak, adayları mağdur etmeyen ve kurumu gereksiz dava yükü ile karşı karşıya bırakmayan bir çözüm üretmesi gerekmektedir.

İşte MEB'in yazıları....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber