İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İmam Hatip Lisesi Mezunlarının KPSS'deki Alan Sorunu

ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinde en sık rastlanan sorun, imam hatip lisesi mezunlarının alan sorunudur. Mail ile cevap verdiğimiz bir çok aday ÖSYM'ye başvurarak alan sorununu çözerken, gelen bir kısım iletilerde, sorunun hala devam ettiği görülmektedir. Bu nedenle bu konuyu ele alma ihtiyacı hissediyoruz. KPSS'de tercih yapan ama alanını "Edebiyat" "Sosyal Bilimler ve Edebiyat" şeklinde işaretleyen imam hatip mezunları ile ilgili dosyayı okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 KPSS sınavı ÖSYM tarafından 17 eylül'de yapıldı. Sınav öncesinde alınan başvurular sırasında adaylar, liselerin hangi alanlarından mezun olduklarını kendi beyanları ile belirledi.

Ancak bu belirleme sırasında bazı imam hatip lisesi mezunları alanlarını "Edebiyat" veya "Sosyal Bilimler ve Edebiyat" olarak belirlemiştir. Bu belirlemeden dolayı da, imam hatip lisesi mezunu oma şartını arayan kadroları tercih eden bu durumdaki adayların tercihleri işleme konulmamıştır. Zira, ÖSYM bilgisayarları bu adayları imam hatip lisesi mezunu olarak görmemiştir. Kendisinden daha düşük puanlı adayların yerleştiğini iddia eden imam hatip lisesi mezunlarının tümünde bu sorun tespit edilmiştir.

Bu durumdaki adayların, ÖSYM'ye, sınav kılavuz ekindeki genel amaçlı dilekçe örneği ile başvurarak veya imkanı varsa Ankara Bilkent'teki ÖSYM bürosuna giderek, alanlarını imam hatip lisesi şeklinde değiştirmesi gerekmektedir. Ortaöğretim kurumlarının İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı), Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Okulu, Çok Programlı Liselerin İmam Hatip programı, Çok Programlı Liselerin Anadolu İmam Hatip programı mezunlarının kullandığı kod 2305'dur.

Ortaöğretim mezunlarının alanlarını gösteren cetvele ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber