Okula ısınma haftası 10 Eylül'de başlıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anaokulları, anasınıfları ve birinci sınıflardaki öğrenciler normal eğitim tarihinden bir hafta önce okula başlayacak. Öğretmenler öğrencilerin okul korkularını gidermeye çalışacak.

YAKUP BULUT / ANKARA

İlk ve orta dereceli okullar önceden planlandığı gibi 17 Eylül'de eğitim öğretime başlarken, okula yeni başlayanların uyum sorunlarının çözümü için geçen yıl başlatılan bir hafta erken ders başı yapılması uygulamasına anaokulları da dahil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin milli eğitim müdürlerine bağımsız anaokulları , anasınıfları ve birinci sınıflardaki öğrencilerin 10 Eylül'de okula davet edilerek okula ısındırılması talimatını verdi. Öğrencilere okula gidip gelirken uyacakları trafik kurallarından tuvalet eğitimine bilgilendirme yapılacak. MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel, geçen yıl birinci sınıflarda başlayan uygulamaya kamuoyundan çok olumlu tepkiler almaları üzerine uygulamaya okul öncesi eğitimi de dahil ettiklerini söyledi.

İlköğretim birinci sınıflarda velilerin öğrencilerle okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için velilerin sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Öğrenciler başlangıçta okuma yazma ile karşılaşmadığından ve bu yönde öğrencilerde isteksizlik görüldüğünden bu programın son aşamasına doğru okuma yazmaya yönelik faaliyetlere de yer verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber