Diyarbakır Valiliği: Kayyım haberleri doğru değil

Diyarbakır Valiliği bir açıklama yayınlayarak, 'ilçe belediyelerine Kayyum hazırlığı' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2019 00:06, Son Güncelleme : 07 Eylül 2019 00:35
Diyarbakır Valiliği: Kayyım haberleri doğru değil

Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, "İlçe belediyelerine de kayyım atama hazırlığı yapılıyor" iddiası hakkında bir açıklama yayınladı.

İlçe belediye başkanları hakkında bilgi isteyen İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yazısını Twitter hesabından paylaşan Diyarbakır Barosu avukatlarından Sertaç Buluttekin, Gazete Duvar'a "Bu yazı İçişleri Bakanlığı tarafından talep edilmiştir. İlçe belediyelerine de kayyım atamak için zemin hazırlıyorlar" diye konuşmuştu.

Valilik açıklamasında ise "Bu belgeler İçişleri Bakanlığımızın vesayet yetkisi kapsamındaki görevi gereğince her seçim sonrası istenen rutin evraklar olup, gizli evrak niteliğinde olmalarından dolayı bunları sızdıranlar ile ilgili soruşturma başlatılmış ve bu belgeleri yayanlar İle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur," ifadeleri yer aldı.

Açıklamada "Bir takım internet haber siteleri ve bazı sosyal medya hesaplarında 'ilçe belediyelerine Kayyım hazırlığı' başlığı ile verilen haberlerde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Diyarbakır Valiliğine gönderdiği bir yazı üzerinden ilçe belediyelerine kayyım atama hazırlığı yapıldığı ileri sürülerek söz konusu evraklar paylaşılmıştır. Söz konusu haberler ve sosyal medya iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır," denilerek ilçelere kayyım atanacağı iddiası yalanlandı.

Açıklamada yapılan işlem için "Bu süreç spekülasyona konu olmaması, görev yapan mahalli idare organlarının işlerini etkilememesi amacıyla ilgili mevzuatı kapsamında gizli yazışma kuralları çerçevesinde yürütülmektedir. Ancak bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinin yukarıda belirtilen kapsamda Diyarbakır Valiliğimiz ve İçişleri Bakanlığımız arasındaki gizli yazışmaya ilişkin belgeleri spekülasyona yol açacak şekilde yayınladıkları görülmektedir," ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber