Ceza alan komutan Erdağı ilk kez konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 11 ay hapis cezasına çarptırılan 3. Kolordu Komutanı Ethem Erdağı, görevini devrettiği törende yargı sürecine ilişkin ilk kez konuştu.

3. Kolordu Komutanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. 3. Ordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı görevini Korgeneral Yalçın Ataman'a devretti. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, Başsavcı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hikmet Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra komutanların atama emirleri ile özgeçmişleri okundu. Yüksek Askeri Şura sonrası kadrosuzluktan emekliye sevk edilen Korgeneral Ethem Erdağı da bir konuşma yaptı. Erdağı, 3. Kolordu Komutanlığı'nın kurulduğu 1911 senesinden bugüne kadar yaklaşık 100 senedir ülkenin savunulması ve çıkarlarının korunmasında çok önemli rol üstlendiğini belirterek "Birçok cephede savaşmış, terörle mücadelede katkı sağlanmıştır. Uluslararası barışın sağlanması ve korunmasında önemli görevler üstlenmiştir. Afganistan'da uluslararası güvenlik ve yardım kuvvetleri komutanlığı yapılmış ve bölgede terör faaliyetleri yüzde 40 azaltılmıştır" dedi.

Bugün komutanlık görevini devrettiğini dile getiren Erdağı, şöyle konuştu: "44 yıl önce bir askeri lise öğrencisi olarak giydiğim üniformayı şeklen çıkarıyorum. 'Şeklen' diyorum çünkü o benim ölünceye kadar tenim olarak kalacaktır ve tüm hayatım boyunca halkının sevdiği bir ordunun mensubu olmanın hazzı yanında, bunun omuzlarıma yüklediği ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettim. Üniformama hiçbir leke sürdürmedim"

Yaptığı yurt içi ve yurt dışı görevlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) daha da yüceltmek için çalıştığını söyleyen Erdağı, TSK'ya yaptığı hizmetlerden gurur duyduğunu ve duymaya devam edeceğini söyledi. Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı'nda, 2002-2003 yılları arasındaki inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay hapis cezasına çarptırılan 3. Kolordu Komutanı Ethem Erdağı, yargı sürecini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Meslek hayatımın son döneminde herkes tarafından bilinen şahsımla ilgili olayda beni destekleyen bana karşı adeta sevgi seli oluşturan onbinlerce insana, komutanlarıma, silah arkadaşlarıma tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum."

Eşi Ruhan Erdağı'na da seslenen Ethem Erdağı, "34 yıl süresince iyi ve kötü günümde yanımda oldu. Benim destekçim ve moral kaynağım oldu. Özellikle 2 yıldır geçirdiğim sıkıntılı günlerde benim en büyük moral kaynağım oldu. Sana sonsuz, minnet, sevgi ve saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. Erdağı, konuşmasında son olarak şehitlere şöyle seslendi: "Sizler bu vatanı korumak için toprağın altında sıra dağlar oluşturdunuz. Sizler şimdi Ağrı Dağı'nda bulutların gözyaşında şelale, Gabar'da solmayan bir çiçeksiniz. Karanlığın ışığı gecelerin şafağısınız. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun"

ERDAĞI'NIN DUYGUSAL KONUŞMASI UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Korgeneral Yalçın Ataman da yaptığı konuşmada, "Belirsizlik ve sürprizler çağı olarak tanımlanan içinde yaşadığımız dönemde tahmin edilebilirken belirsizliğe, statik yapıdaki müttefiklikten dinamik yapıdaki ortaklığa, büyük kuvvetlerden ziyade bilgiye ve zamanında elde edilen istihbarata, kuvvet yoğunluğu oluşturmaktan etki yoğunluğu oluşturmaya kadar daha çok birçok alanda değişim yaşanmaktadır" dedi.

Küreselleşmenin uluslararası dengelerde önemli değişikliklere yol açtığını anlatan Ataman, sözlerine şöyle devam etti: "Kolordumuzun milli görevleri çerçevesinde vazgeçilmez rehberimiz olan Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, mutlak itaat duygusu içinde çok iyi bir eğitime, zihin ve fizik içeriğe sahip bilgi ve teknolojiyi doğru zamanında kullanabilen dayanıklı ve disiplinli kıtalarla yetiştirmeye tüm azmimizle devam edeceğiz. Yolumuz daima ulu önder Atatürk'ün çizdiği yoldur."

Ethem Erdağı'nın verdiği hizmetlerden dolayı şükranla hatırlanacağını dile getiren Ataman, Erdağı'na bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluk diledi. Ataman, herkese saygılarını sunarak görevini devraldığını söyledi.

Törende komutanlık forsu gönderden indirildi. Kolordu amblemi Ethem Erdağı tarafından Ataman'a takıldı. Ataman da Erdağı'na komutanlık forsu ve hizmet şildini takdim etti. Daha sonra devir teslim tekmilinin ardından komutanlık forsu göndere çekildi. 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Erdağı'na hizmet anısı plaketi verdi. Daha sonra verilen kokteyl ile tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber