İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS 1'incisi Ne Demektir?

2008 KPSS'ye takriben bir yıl kaldı. Bu süreçte, bazı ziyaretçilerimiz dersanelere giderek, bilgi birikimlerini arttırmaya çalışacaktır. Gerek sitemizdeki reklamlarda gerekse de diğer yazılı ve görsel organlarda, tüm kurslarının KPSS 1. çıkardığı belirtilmektedir. Ziyaretçilerimizin yanlış yönlenmemesi amacıyla KPSS'de birinciliğin ne anlama gedliği konusunda ayrıntılı bir açıklama yayımlıyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl (2007) yapılan KPSS'ye sadece lisans mezunları girmiştir. Sınav sadece KPSS-Öğretmenlik ve KPSS-A için yapılmıştır. Sınav sonuçları memur atamaları olarak bilinen KPSS-B grubu memur yerleştirmeleri sırasında kullanılmayacaktır. Sınav sonrasında ise yüzü aşkın puan açıklanmıştır.
- KPSS Öğretmenlik atamalarında kullanılan puan türü KPSS10'dur. Dolaysıyla bir öğretmen adayının, eğer dereceye bakarak karar veriyor ise KPSS10'a bakması gerekmektedir.
- ÖSYM'nin açıkladığı diğer puanlardan her biri, bir kurumun müfettiş, denetmen, uzman veya kontrolör yardımcılığına denk gelmektedir. Örneğin maliye müfettiş yardımcılığında KPSS40, Muhasebe denetmen yardımcılığında KPSS43, gelir uzman yardımcılığında KPSS49, kaymakam adaylığında KPSS47, tarım ve köyişleri kontrolör yardımcılığında KPSS89 puanı kullanılmaktadır. Tam liste için tıklayınız.

- Genel kültür ve genel yetenek puanı: En önemli puan türlerinden birisi ise genel kültür ve genel yetenek testlerinin birleşiminden elde edilen KPSS3 puanıdır. Kariyer mesleklere değil de, sadece KPSS-B grubu kadrolarına girecek mühendis, sağlık personeli, din hizmetleri personeli gibi tüm adayları için önemli olan puan türü budur.

- Önlisans ve ortaöğretim mezunlarının durumu: Yukarıdaki açıklamalar sadece lisans mezunları için geçerlidir. Ön lisans mezunları bakması gereken puan türü KPSS93, ortaöğretim mezunlarının ise KPSS94'tür.

Adayların, dersanelerin 1'incilik açıklamalarına bakarken, bu hususlara dikkat etmeleri, daha kaliteli bir hizmetin çıkmasına, yardımcı olacaktır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber