Uyku laboratuarına yoğun ilgi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Devlet Hastanesi bünyesinde bir süre önce kurulan uyku laboratuarı hastalardan yoğun ilgi gördü. Laboratuarda yılsonuna kadar randevular doldu.

Hendek Devlet Hastanesi'nde daha önce Sakarya'da olmayan uyku laboratuarı hizmete başlamasının ardından vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Hendek Devlet Hastanesi uyku laboratuarı sorumlusu Dr. Cahit Bilgin, bir süre önce kurulan uyku laboratuarında hastaların uykularının analiz edilerek tedaviyle hastaların daha rahat bir uyku geçirmelerinin sağlandığını söyledi.

Birçok insanda rastlanan uyku sendromu ve uyku bozuklukları hipertansiyon, kalp yetmezliği, unutkanlığa, okulda başarısızlığa, gece terlemelerine, sabah ağız kuruluğuna, baş ağrısı, kilo artışı, dikkat eksikliğine yol açtığı ve bu laboratuar sayesinde bu hastalıkların meydana gelmesinin en aza indirildiği belirtildi.

Uyku laboratuarı sorumlusu Dr. Cahit Bilgin, birçok hastalığa yol açan uyku bozukluğuyla ilgili olarak kurulan laboratuarla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Uyku laboratuarında 'Uyku apne sendromu' (uykuda nefesin durması) astım kadar yaygın olan fakat yakın zamana kadar tanısı konulamayan bir hastalıktı. Laboratuarda uykuda belli süre durduğu tespit edilen hastalara nefes durmasının zararlı etkilerinden korumak için uyku cihazının verdiği rapor doğrultusunda hastanın daha rahat uyku geçirmesi sağlanıyor. Uykuda nefes durması kalp krizi, felç, hipertansiyon ve reflu gibi hastalıklara neden oluyor. Ayrıca erişkinlerde dikkat eksikliğine ve trafik kazalarına neden olmaktadır. Kurduğumuz uyku laboratuar sayesinde hastalarımız tedavi ederek riskleri en aza indiriyoruz."

Bilgin, laboratuarda 2007 yılı sonuna kadar randevuların dolduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber