Sağlık Bakanlığı Teşkilat CBK'sında 7 maddelik değişlik

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Sağlık Bakanlığı teşkilat kararnamesinde değişiklik yapıldı. Sağlık Bakanlığı yurt dışında teşkilat kurabilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2019 07:51, Son Güncelleme : 13 Eylül 2019 09:08
Sağlık Bakanlığı Teşkilat CBK'sında 7 maddelik değişlik

CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATI HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE BAKANLIKLARA BAĞLI, İLGİLİ, İLİŞKİLİ KURUM VE KURULUŞLAR İLE DİĞER KURUM VE KURULUŞLARIN TEŞKİLATI HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Kararname Numarası: 46

MADDE 1- 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 353 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 353- (1) Sağlık Bakanlığı; merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatından oluşur."

Eski düzenleme: Madde 353 - (1) Sağlık Bakanlığı; merkez ve taşra teşkilatından oluşur.

MADDE 2- 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 371 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"Yurtdışı teşkilatı

MADDE 371/A- (1) Bakanlık yurtdışı teşkilatı kurmaya yetkilidir."

MADDE 3- 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 506 ncı maddesinin birinci fıkrasına "homeopatik tıbbi ürünler" ibaresinden sonra gelmek üzere ", insan vücuduna doğrudan temas eden biyosidal ürünler" ibaresi eklenmiştir.

Eski düzenlenme:
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu
Madde 506 - (1) Bu Bölümün amacı, Sağlık Bakanlığının politika ve hedeflerine uygun olarak ilaçlar, ilaç üretiminde kullanılan etken ve yardımcı maddeler, ulusal ve uluslararası kontrole tabi maddeler, tıbbi cihazlar, vücut dışı tıbbi tanı cihazları, geleneksel bitkisel tıbbi ürünler, kozmetik ürünler, homeopatik tıbbi ürünler ve özel amaçlı diyet gıdalar hakkında düzenleme yapmakla görevli, Bakanlığa bağlı, özel bütçeli, kamu tüzel kişiliğini haiz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun görev, yetki, sorumluluk ile teşkilatını düzenlemektir.

MADDE 4- 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 665 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Başkanlık, görev alanıyla ilgili olarak farklı illerde Yönetim Kurulu kararıyla enstitüler, araştırma merkezleri ve benzeri birimler açabilir; merkezin ve mevcut birimlerin yerini değiştirebilir."

Eski düzenleme:
Madde 665 - (1) Bu Bölümde verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kamu tüzel kişiliğine, bilimsel ve idari özerkliğe sahip, özel bütçeli Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmuştur. TÜSEB'in merkezi İstanbul'dadır.

MADDE 5- 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 666 ncı maddesinin birinci fıkrasının (j) bendine "ödüller" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve burslar" ibaresi eklenmiştir.

Eski düzenleme:
j) Bilim insanlarının ve araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkanlar sağlamak; bu amaçla ödüller vermek, öğrenim sırasında ve sonrasında üstün başarısıyla kendini gösteren gençleri izleyerek onların yetişme ve gelişmelerine yardım etmek.

MADDE 6- 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 668 inci maddesinin birinci fıkrasına "iki enstitü" ibaresinden önce gelmek üzere "Başkanın seçeceği" ibaresi eklenmiş ve aynı fıkranın üçüncü cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Eski düzenleme:
Madde 668 - (1) Yönetim Kurulu, Bakanın başkanlığında; Bakan Yardımcısı, Başkan, Bakan tarafından seçilecek iki üye, Yükseköğretim Kurulundan iki üye ile iki enstitü başkanı olmak üzere toplam dokuz üyeden oluşur. Seçilen üyelerin görev süresi iki yıldır. Üye enstitü başkanları dönüşümlü olarak ikişer yıl için enstitülerin kuruluş tarihi esas alınarak belirlenir. (2) Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:

MADDE 7- 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 673 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(2) TÜSEB'de, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 26 ncı maddesine göre sözleşme ile yerli veya yabancı uzman istihdam edilebilir."

MADDE 8- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber