Memur 250 YTL zam hükümet süre istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin üçüncü turunda Memur-Sen seyyanen 250 YTL zam isterken, Kamu-Sen en düşük memur maaşının bin 130 YTL'ye çıkarılmasını talep etti.

Toplu görüşme sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, taleplerin karşılanması için 5,3 ile 10,6 milyar YTL'lik kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Teklifleri incelemek için taraflardan süre istediklerini aktardı. Buna göre toplu görüşmelere bugün de devam edilecek; ancak mali ve ekonomik haklar, pazartesi günü yapılacak toplantıda ele alınacak.

Bu arada dünkü toplantıda, yıl boyu çalışacak ve sendikaların taleplerinin ne oranda karşılandığını takip edecek bir komisyonun kurulması kararlaştırıldı. Komisyona başbakanlık müsteşarı başkanlık edecek. Sendikalar ise bu konunun takibi için Devlet Personel Başkanlığı bünyesinde bir daire başkanlığı kurulmasını istiyor. Özelleştirilen kurumlardaki personelin durumunun da masaya geldiği görüşmede, konunun Özelleştirme İdaresi'nden yetkililerin de çağrıldığı bir toplantıda ele alınması kararlaştırıldı. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise toplantıya gelişinde yaptığı açıklamada, "Biz kamu iş sözleşmesine paralel bir uygulamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu noktada ısrarcı olacağımızı ifade ediyoruz." dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise uzun yıllardan beri ihtiyaç duyulan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasasının çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber