23 Ağustos 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 23 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-HAVA KUVVETLERİNDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

-Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olan Orgeneral Faruk Cömert görevini Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na teslim edecek. Devir teslim törenine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katılacak. (Saat: 17.00)

-MECLİS BAŞKANI TOPTAN'IN ZİYARETLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.00)

-Toptan ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek. (Saat:13.00/14.30)

-IRAK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HAŞİMİ ANKARA'DA

-Irak Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarik Haşimi akşam saaterinde Ankara7ya geliyor.(Saat:20.00)

-DSP'Lİ TÜRKER: ?CHP İLE KAVGA ETMEYİZ, ORTAK HASSASİYETLERİMİZ VAR?

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, CHP ve DSP'nin arasında ?suni bir gerginlik? yaratılmaya çalışıldığını belirterek, ?Bizim CHP ile aramızda herhangi bir gerginlik meselesi yok. Bazı konularda farklı düşüncelerimiz ve hassasiyetlerimiz var. Ancak, ortak hassasiyetlerimiz ve düşüncelerimiz olduğu da unutulmasın" dedi.

-TÜRKİYE CUMHURİYEİT VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKMAK ÇOK KOLAY DEĞİL

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Bekir Çoşkun'a yönelik sözleriyle tartışma yaratan vatandaşlıktan çıkma konusu, yasalar ve mevzuata göre oldukça sıkı kurallara bağlı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Gazeteci-Yazar Bekir Çoşkun veya herhangi bir vatandaş yazılı talebi olmadığı takdirde, vatandaşlıktan çıkma ihtimali yok.

-DAVID BARCHARD GUARDIAN'DA ÇÖLAŞAN OLAYINI ANLATTI

-Tanınmış yazar ve eski gazeteci David Barchard Guardian gazetesinin internet sitesinde Emin Çölaşan olayını anlatırken ?Türkiye geniş ve özgür bir görüş yelpazesinin bulunduğu çoğulcu bir toplum ise, Çölaşan ve laikliğin sert yergili versiyonu için de bir ortam bulunmalı. Ancak bu haftaki gelişmeler, yelpazenin ansızın tamamen daralabileceğini ortaya koyuyor? dedi.

-DANIŞTAY SALDIRISI DAVASI DEVAM EDİYOR

-Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili olarak, 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

-KÖPEĞE VERİLEN ?HÜSEYİN? İSMİ KANAL D'YE CEZA GETİRDİ

-Kanal D'de yayınlanan ?Kavak Yelleri? dizisinde bir köpeğe Hüseyin isminin verilmesi nedeniyle, seyircilerden gelen tepki üzerine RTÜK, kanala ceza vermeye karar verdi.

-EVLİLİKTE SADAKATSİZ KADINLARIN SAYISINDA PATLAMA

-Son yıllarda evli kadınların eşleri aldatmalarında adeta patlama yaşanıyor. Yargıtay'a gelen boşanma davalarında aldatılma nedeniyle açılan boşanma davalarında altadan kadın sayısında büyük artış görüldü.

-ENERJİ BİR-SEN: "TÜRKİYE'NİN HER YIL 10 MİLYAR DOLARI BOŞA GİDİYOR"

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı İbrahim Şimşek, Türkiye'nin yılda 8 milyar dolarlık suyunun boşa aktığını, 2 milyar dolarlık rüzgarının ise boşa estiğini belirterek, ?Türkiye'nin yıllık 10 milyar dolarlık kaynağı boşa gidiyor. Türkiye enerji kaynaklarını daha etkin kullanmalıdır? dedi

-TEB KAYITLI SERMAYE TAVANINI 900 MİLYON YTL'YE ÇIKARDI

-Türk Ekonomi Bankası, kayıtlı sermaye tavanını 100 milyon YTL'den 900 milyon YTL'ye çıkardı. Banka, sermayesini 2007 yılı içerisinde 415 milyon 138 bin YTL bedelsiz, 195 milyon YTL bedelli olarak artırmayı öngördü.

-KAMUDA TOPLU GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

-Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelerin 4. turunda, yetkili memur sendikaları ve Kamu İşveren Kurulu temsilcileri ile Başbakanlık Merkez Bina'da biraraya gelecek. (Saat:9.30)

-Öte yandan memur sendikaları destek için siyasi partileri ziyaret edecekler.

-SİNCAN PRİZREN İLE KARDEŞ BELEDİYE OLDU

-Ankara'nın Sincan ilçesi, Kosova'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren ile kardeş belediye oldu.


AA, 23 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

1- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

2- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Hava Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenecek törenle görevi Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na devredecek.

- Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi ile Başbakanlık Resmi Konutunda görüşecek ve Haşimi'ye yemek verecek.

4- Toplu görüşmelerin 4. turunda, yetkili memur sendikaları ile Kamu İşveren Kurulu temsilcileri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında Başbakanlık Merkez Binasında bir araya gelecek.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul CNR Expo'da düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Moda Fuarının açılışını yapacak.

6- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da Kuru Meyve, Sert Kabuklu Meyve, Kuruyemiş, İlgili Ürünler ve Teknolojiler Fuarının açılışına katılacak.

7- SHÇEK yurtlarındaki gençlerin ÖSS'deki büyük başarısı...

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: "Aileleriyle yaşayan çocukların başarı oranı yüzde 10 civarında, SHÇEK bünyesindeki gençlerin başarısı ise yüzde 56'ya ulaştı. Onlarla gurur duyuyorum."

- "ÖSS'ye 725 gencimiz girdi ve 406'sı üniversitelere yerleştirildi."

- "Hedef koydular, üniversitelerdeki gençlerden destek aldılar ve ücretsiz dershaneye gittiler."

- "Okuldaki, eğitimdeki ve arkadaş çevrelerindeki dışlanmışlık duygusu onların hiçbir şey başaramayacağını söylüyordu."

- "Kamuoyunda da en kötü, en ağır durumlarla suçlandı çocuklarımız. Başarı ve güzel durumlarıyla gündeme gelmediler."

8- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı, TBMM'de ayrı ayrı ziyaret edecek.

9- Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

10- Yeni tip karakol botu tedarik sözleşmesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda imzalanacak.

11- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu parti genel merkezinde kabul edecek.

12- Tanıtım...Toplantı...

- Ülker'in süt ve sütlü ürünler kategorisinde yer alacak yeni markasının tanıtımı, Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü'nün katılımıyla İstanbul'da yapılacak.

- Eğitim programı çerçevesinde İzmir'de Çakabey mevkiine demirleyecek İtalyan Deniz Kuvvetlerine ait "San Giusto" gemisinin kaptanı Andrea Tonni, basın toplantısı düzenleyecek.

- Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi'nin katkılarıyla FOMGED Gençlik Kulübünce düzenlenen "Mevlana Hoşgörüsünde Uluslararası Gençlik Buluşması", Konya'da sürüyor.

13- Türkiye, kaplıca zengini...

- Kaplıcalar, son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın neden olduğu kuraklıktan etkilenmedi.

- "Kaplıcalar diyarı" olarak adlandırılan Sivas'ta bulunan Kangal Balıklı Kaplıcası'nda "doktor balıklar" denilen binlerce küçük balık, havuza girenlerin sivilce ve yara kabuklarını yiyerek deriyle kaplıca suyunun temasını artırıyor.

- Konya'da Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından "ilk Türk hamamı" olarak yaptırılan Ilgın kaplıcalarını, romatizma ve siyatikten şikayet edenler tercih ediyor.

14- Basketbolda Efes Pilsen World Cup 6 Turnuvası, İzmir'de sürüyor.

- Türkiye, turnuvadaki 2. maçını Hırvatistan ile yapacak.

15- TFF 2. Lig 3. ve 4. Grup'ta 2. hafta maçları bugün yapılıyor.

16- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sine doğru...

- Formula 1 pilotlarından Felipe Massa, David Coulthard, Nick Heidfeld ve Heikki Kovalainen, İstanbul Park'ta düzenlenecek FIA'nın resmi basın toplantına katılacak.

- Büyük yarış öncesi İstanbul'da bulunan pilotlar, Formula 1'in lastik sağlayıcısı Bridgestone'un, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da katılımıyla düzenleyeceği halka açık basın toplantısına katılıyor.

- Son 2 sezonun Dünya Şampiyonu McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, Tuzla Karting Pisti'nde düzenlenecek "Vodafone Go-Kart Cup 2007" finalini izleyip, dereceye girenlere ödül verecek.

- Renault takımı pilotları Giancarlo Fisichella, Heikki Kovalainen ve test pilotu Nelson Piquet JR, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

17- Beşiktaş'ın yeni transferi Arjantinli futbolcu Federico Higuain, sağlık kontrolünden geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber