Başarılı olmanın yolu 'başarıyı samimiyetle ve içtenlikle istemekten' geçer

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA (CİHAN)-Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halit Ertuğrul, başarılı olmanın yolunun 'başarıyı samimiyetle ve içtenlikle istemekten' geçtiğini söyledi.

Manavgat Turgut Reis Dershanesi'nde öğrenci ve velilere yönelik 'Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım' konulu bir konferans veren Ertuğrul, kendisine öz güveni tam olan bir bireyin dünyada elde edemeyeceği hiç bir başarının bulunmadığını belirtti.

27 yıllık eğitimci, psikolojik danışmalık ve rehberlik (PDR) uzmanı olarak dünyada iki türlü insanın bulunduğunu Ertuğrul, bunların insanların derdine 'çare arayanlarla', 'çare olanlar' olduğunu aktardı.

İnsan mutluluğunun tarihin hiç bir devrinde zenginlik, makam, mansıp, şan, unvan elde etmek, otorite kurma ve şöhret elde etmekle olmadığını dile Ertuğrul, gerçek mutluluğun ve insan olmanın erdeminin 'çaresiz birine çare olmak'tan geçtiğini kaydetti.

Başarının elde etmenin en önemli sırrının başarıyı elde etmeyi samimiyetle yürekten istemeye bağlı olduğunu anlatan Ertuğrul, "Bildiğimiz üzere rotasız gemiye hiç rüzgar yardım etmez. Kainatta her şey planlı ve proğramlı bir şekilde işliyor. Bir öğrenci başarılı olmak istiyorsa, ilk önce şu soruyu kendine sorması lazım. Ben niçin başarılı olmak istiyorum? ÖSS sonucunda yapılan araştırmalarda öğrenciler sınavı anne ve babalarının mutluluğu, vatan ve milleti için yararlı bir işler yapma ve kendi mutluluğu için kazandıklarını söylüyor. Evet, en önemlisi bir şeyi kendimiz için yapmalıyız. Çaresiz insanların dertlerine çare olmak isteyerek mutlu olmak istiyorsak çok çalışmalıyız. Yeter ki bir insan başarıyı gönülden istesin. Mutlaka o başarıyı yakalar." diye konuştu.

Konferans bitiminde Halit Ertuğrul, 'Şark Kızı', 'Niçin Başarıya İhtiyacımız Var?', 'Toplumun Işıkları', 'Kendini Arayan Adam', 'Çocuk Eğitiminde Yeni Teknikler', 'Öğretmenin Başarı Klavuzu', 'Selda, Selim ve Hande', 'Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi', 'Aradığını Bulan Kadın' ve 'Emre' isimli kitaplarını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber