Memurun mali hakları Pazartesiye kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu çalışanlarının grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı konusunun bir Anayasa değişikliği kapsamında değerlendirilmesi için görüş birliğine varıldığını bildirdi.

Şahin, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 4. turunun ardından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olması konusundaki isteklerin de dile getirildiğini kaydeden Şahin, talepler arasında Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı Sözleşmesi'ne Türkiye tarafından çekince konan maddelerdeki çekincelerin kaldırılmasının yer aldığını söyledi.

Şahin, öğleden sonra konfederasyon başkanlarının TBMM'de bir dizi görüşme yapacaklarını dile getirerek, ziyaretlerde konfederasyon başkanlarının Anayasa değişikliği taleplerini dile getireceklerini söyledi. Şahin, "Ben de toplu görüşme çalışmalarında Kamu İşveren Kurulu'nun başkanı ve toplu görüşmelere başkanlık eden hükümetin bir üyesi olarak bu çalışmaları yapmakta olan komisyon yetkilileriyle görüşmek suretiyle bu doğrultuda bu değişikliğin de ele alınmasını ve bunun Anayasa değişiklik metninde yer alması arzumu dile getireceğimi kendilerine ifade ettim" dedi.

Şahin, görüşmede ayrıca toplu görüşmelere dayanak oluşturan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılması taleplerinin dile getirildiğini bildirdi. Şahin, bu konuda da bir komisyon kurularak yasanın hangi maddelerinde, ne gibi değişiklikler yapılabileceğini tespit etmek ve bu konuda hazırlanacak olan taslağı bir tasarı olarak Meclis'e göndermek üzere Bakanlar Kurulu'na sunmayı da kararlaştırdıklarını söyledi.

Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulması konusunun bir konfederasyon başkanı tarafından dile getirildiği bilgisini veren Şahin, "Ancak kuşkusuz ki, hükümetimizin kısa vadeli çalışmaları içerisinde böyle bir bakanlığın kurulması yer almamaktadır. Ancak belki orta vadede, uzun vadede bu konu gündeme alınabilir. Düşüncemizi ilgili arkadaşlarımıza ifade ettik" diye konuştu.

Bakan Şahin, pazartesi günü saat 10.00'da mali ve sosyal konuları görüşmek üzere tekrar bir araya geleceklerini ifade ederek, konfederasyonların mali konulara ilişkin taleplerinin 5.3-10.6 milyar YTL arasında değiştiğini anımsattı.

Şahin, "Yarın iki bakan arkadaşımız ve ilgili bürokratlarla bu rapor üzerinde bir çalışma yaparak pazartesiye hazırlanmış olacağız. Pazartesi günü tekrar arkadaşlarımızla bir araya gelerek, bu toplu görüşmelerin en önemli maddesi olan mali ve sosyal hakları görüşeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber