Pazarlık başlamadan, Memur-Sen taleplerinde indirime gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Memur-Sen'in, 5.3 milyar YTL ve 10.6 milyar YTL'ye uzanan mali ve sosyal haklara ilişkin taleplerinde indirim yönünde revizyona gitmek istediğini bildirdi.

Toplu görüşmelerin dördüncü turu sona erdi. Saat 9.30'da başlayan toplantı 3.5 saat sürdü. Görüşmelerin ardından Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, görüşmelerin dördüncü ayağında Kamu İşveren Kurulu ve Konfederasyonların belirlediği komisyonun hazırladığı demokratik haklar ve diğer konuları içeren 19 sayfalık raporu ele aldıklarını söyledi.

Bakan Şahin, "Demokratik talepler çerçevesinde grev ve toplu sözleşmeye ilişkin istekler yer aldı. Uzlaştırma kurulu kararlarının bağlayıcılığı istendi. Avrupa Sosyal Şartlar Sözleşmesi'nde yer alan maddelerden Türkiye'nin çekincelerinin kaldırılması talep edildi" dedi.

Demokratik taleplerin anayasal değişikliklerle karşılanacağını belirten Şahin, konunun TBMM'nin yapacağı çalışmalar kapsamında hallolacağını kaydetti. Özelleştirme ve sonuçlarından etkilenen kamu çalışanlarını ele almadıklarını belirten Şahin, bir konfederasyonun 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye uzanan mali ve sosyal haklara yönelik taleplerinde revizyona gitme kararı aldığını bildirdi.

Açıklamasının ardından, bir gazetecinin, revizyon kararını hangi sendikanın aldığı yönündeki bir soruya Şahin, "Memur-Sen indirim yönünde bir revizyon kararı aldı" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber