Kamu-Sen, Anayasa değişikliği için Meclis'te destek arıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, beraberindeki heyetle TBMM'de parti gruplarını ziyaret ediyor. AK Parti ve MHP grup yöneticileriyle görüşen Kamu-Sen, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması için anayasa değişikliği yapılması konusunda partilerden destek istediler.

Kamu-Sen heyeti, TBMM'de ilk olarak AK Parti Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Mustafa Elitaş ile görüştü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Sadullan Ergin, memur sendikaları ile yürütülen toplu görüşmelerde mutabakat sağlanmak üzere olduğunu ve önemli adımlar atıldığını kaydetti. Ergin, Akyıldız ve arkadaşlarının, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarına ilişkin talipleri ile grev ve toplu sözleşme hakkı konusundaki taleplerini not ettiklerini belirterek, bu talepleri başta hükümet üyeleri olmak üzere ilgili kurumlara ileteceklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerde, kamu çalışanlarının 2008 yılına ait mali ve sosyal haklarında önemli adımlar atıldığını belirterek, grev ve toplu sözleşme için Anayasal ve yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu dile getirdi. Anayasa değişikliğinde kamu çalışanlarına grev ve toplu sözleşme hakkı içeren düzenleme yapılması için destek istediklerini anlatan Akyıldız, mali ve sosyal haklara ilişkin taleplerini de ilettiklerini söyledi.

Memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması konusundaki düzenlemenin, AK Parti tarafından hazırlanan yeni sivil Anayasa'ya eklenip eklenmeyeceğine ilişkin bir soruya cevap veren Sadullah Ergin, Anayasa değişikliğine ilişkin öğretim üyelerinden oluşan bir komisyonun teknik bir taslak hazırladığını, hükümetin de bu taslak üzerinde siyasi bir çalışma yapacağını kaydetti. Ergin, taslağın siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini belirterek, gelen taleplerin bu aşamada karşılanmasına özen gösterileceğini kaydetti.

Kamu-Sen heyeti daha sonra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı ziyaret etti. Şandır'ın makamında gerçekleşen görüşmede bir açıklama yapan Bircan Akyıldız, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması konusundaki Anayasa değişikliğine MHP'den destek istedi. Toplu görüşme sürecinde gelinen nokta hakkında bilgi veren Akyıldız, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden Anayasa değişikliğine destek vermelerini talep ettiklerini bildirdi.

Mehmet Şandır, parti olarak Kamu-Sen'in getirdiğ önerilere olumlu yaklaştıklarını ifade ederek, bu taleplerin Meclis'teki takipçisi olacaklarını bildirdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber