Ders: Öğretmenler Konu: Drama

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YAKUP BULUT / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretime yeni başlayan öğrencileri diğerlerinden daha erken olarak okul ısınma haftasında okula çağırırken bu öğrencilerin öğretmenlerine de drama eğitimi verecek. 2007-2008 eğitim öğretim yılı hazırlık programı çerçevesinde Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Trabzon, Denizli, Hatay, Kocaeli illerinde ve Şanlıurfa/Birecik ilçesinde bi-rinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin sınıf öğretmenlerine yaratıcı drama eğitimi verilecek.

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü bu illerde 6-7 Eylül 2007 tarihlerinde drama eğitiminin tamamlanması için il milli eğitim müdürlerine talimat verdi. Bakanlık drama dersleri için Çağdaş Drama Derneği ile işbirliğine gidecek ve dersler aralarında yurt dışından gelen uzmanların da bulunduğu dernek öğretmenleri tarafından verilecek.

OYUNLA EĞİTİM AMAÇLANIYOR

Bu yıl ilk olarak 2 günlük eğitimle başlatılan programın genel amaçları olarak, ?Öğretmenlerin Yaratıcı Drama ile ilgili kavramları bilmesi, eğitmenlik/liderlik uygulama becerisi kazanması,Yaratıcı Dramayı diğer derslerde yöntem olarak kullanması, çocuk oyunları konusundaki kavramları bilmesi, çocuk oyunları uygulama konusunda beceri sahibi olması? sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber