Sezer'in ekibi de ayırılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda etti. En son 14 Temmuz 2000'de Başbakan Bülent Ecevit'e iade-i ziyaret için Başbakanlık Merkez Binası'na gelen Sezer'i Erdoğan Başbakanlık merdivenlerinde karşıladı. Randevusuna bir dakika erken gelen Sezer'in neşeli hali dikkat çekti. Görev süresi boyunca uzun süreli el sıkışmalarına rastlanmayan Sezer'in dün bu alışkanlığını göstermediği görüldü. Sezer, makam aracından iner inmez Başbakan Erdoğan'ın elini güler yüzle tuttu. Başbakan'ın elini bırakmayan Sezer, iki basamak çıkarken de Erdoğan'ın elini sıkmaya devam etti. Objektiflere poz verene kadar Sezer-Erdoğan ikilisi uzun süre tokalaştı. Protokol merdivenlerinden sohbet ederek çıkan Sezer ve Erdoğan, 25 dakika görüştü. Erdoğan görüşme boyunca makam koltuğuna oturmayıp, Sezer ile karşılıklı oturdu. Görüşmede Erdoğan, Sezer'e hatıra plaketi sundu. Başbakanlık kaynakları, hediye kabul etmeyen Sezer'e hediye değil, hatıra plaketi sunduklarını kaydetti. Görüşmenin ardından Erdoğan, Sezer'i yine makam aracına kadar uğurladı. Başbakan, Sezer'in aracı hareket ederken arkasından el sallarken, Cumhurbaşkanı da gazetecilere el sallayarak, Başbakanlık'tan ayrıldı.

ALLAHA ISMARLADIK...

BAŞBAKAN Erdoğan'dan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a veda ziyaretinde bulunan Sezer askeri törenle karşılandığı Genelkurmay Karargahı'nda yarım saat kaldı. Sezer, daha sonra Büyükanıt tarafından askeri törenle uğurlandı. Sezer, onur kıtasına ?Allaha ısmarladık asker' diyerek, veda etti. Büyükanıt'ın, Sezer'e bir anı takdim ettiği öğrenildi. Sezer, karargaha gelişinde Dumlupınar Marşı ile karşılandı, Anafartalar Marşı ile de uğurlandı. Bu arada, Sezer'in aracının veda ziyareti için karargaha gelirken kırmızı ışıkta durarak, yeşil ışığın yanmasını beklediği görüldü.

EKİBİ DE AYRILIYOR

ÖTE yandan Sezer'in ekibinde yer alan 6 bürokrat Köşk'ten ayrılma kararı aldı. Genel Sekreter Kemal Nehrozoğlu, DDK Başkanı Alpaslan Nazlıoğlu, Kanunlar Kararlar Müdürü Reşat Şamiloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim ile DDK üyeleri Hıfzı Deveci ve Kadir Sev emeklilik dilekçesi verdi. Bu arada Sezer'in, Köşk'ün gül bahçesinde bürokratlarına veda resepsiyonu vereceği belirtildi. Sezer, görev süresinin bitimine bir gün kala Çankaya Köşkü personeline ?veda resepsiyonu' verecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber