Eş Durumunda 90 Km. Sınırı...

Memurlar ve özellikle de öğretmenler arasındaki, en büyük şehir efsanelerinden birisi, eş durumu atamalarında 90 km. sınırı olduğuna dair söylentilerdir. Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırına bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eş durumu tayinlerine ilişkin dava yoluna başvurulması halinde mahkeme hakimi genel mevzuata ek olarak, aile bütünlüğünün korunup korunmadığı, ikametgah mahalli ile işyeri arasında gidiş geliş yapılıp yapılamadığı gibi detayları da, vereceği kararda, değerlendirmeye alabilir.

Ama eş durumu tayinlerini 90. km. ile sınırlayan bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.

Yine öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerini düzenleyen yönetmelikte de, bu yönde bir düzenleme ne daha önce yer almıştır ne de şimdi...

Dolaysıyla "Arkadaşlar eş durumu özür gurubundan en fazla kaç km uzaklığa kadar verilebiliyor. 90 km uzaklıktaki bir okula verdiler. Bilenler lütfen yönetmelik ismi ve numarasıyla birlikte bilgilendirirse sevinirim" türünden mesajlarda yer alan 90 km. bir şehir efsanesidir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber