Kamu-Sen toplantısında 'Badem bıyık' tartışması

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'li Ekici'nin, ''Badem bıyıklı, ince sesli bazı bürokratlar" sözü üzerine, AK Partili Elitaş "1980 öncesi gibi 'yeşil parkalılar, favorisi L olanlar, bıyıkları aşağı sarkan', şekilciliği yapılırsa Türkiye geri gider" dedi

Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları İstişare Toplantısı'nda AK Parti İle MHP arasında "Badem bıyık" tartışması yaşandı. Toplantıya Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyonun şube başkanları katıldı. Konuşma sırası kendine gelen MHP'li Ekici sivil anayasa hazırlıklarına değinerek, ''O konuda şapkadan nasıl bir tavşan çıkacağına bakacağız'' dedi.

BAZI ŞEYLER RAHATSIZ EDİYOR

Son dönemde ''bazı şeylerin kendilerini rahatsız ettiğini'' dile getiren Ekici, ''Badem bıyıklı, ince sesli bazı bürokratlar, kendileri gibi düşünmeyen bazı kamu görevlileri hakkında işleme başlamaya çalışıyorlar. Kraldan fazla kralcı, Sezardan fazla Sezarcı bazı bürokratlar, AKP'yi desteklemediği için bunu yapmaya çalışıyor. Bunu takip ediyoruz ve asla müsaade etmeyeceğiz'' dedi. Bunun üzerine Elitaş da, cevap vermek için kürsüye çıkarak, bu iddiaya ''Memurlar, aynı sahada çalışan, aynı hedefe taş atmaya çalışan arkadaşlarımız birbirini 1980 öncesi gibi 'yeşil parkalılar, favorisi L olanlar, bıyıkları aşağı sarkan, bıyığı dudağına gelmiyor' diye şekilciliğe döndüğü takdirde Türkiye'nin yakaladığı şu güzelliği kaybetmekle karşı karşıya kalırız'' karşılığını verdi.

HANGİ STATÜYE KOYACAĞIZ

Bu tür sınıflandırmaların yanlış olduğunu ifade eden Elitaş, ''İnce sesli, badem bıyıklı arkadaşımızı hangi statüye koyacağız şimdi biz? İnce sesli, badem bıyıklı olması mı şart? Bıyıksız arkadaşları hangi statüye koymamız lazım, ben de bıyıksızım'' diye konuştu. Elitaş, sözlerine, ''Ben milletin temsilcisiyim, avukatıyım. Ben AK Parti'nin, hükümetin avukatı değilim. Ben sizin avukatınızım. Sizin doğrularınızı, problemlerinizi hükümet nezdinde savunmak için buradayım'' diye devam ederken, salonda bulunanlardan biri, ''Sayın milletvekilim, 22 bin kişi atıldı bir gecede. Bunun hesabını sordunuz mu?'' diye bağırdı.

BİZ KİMSEDEN KORKMAYIZ

Elitaş da bunun üzerine, ''Biz kimseden korkmayız. Herkesin hakkını da savunmaya gayret ederiz. Türkiye'nin menfaatlerini yapmak için elimizden gelen gayreti gösteririz. Neydi ilkemiz? Önce ülkemiz. Biz bunu düşünürüz'' dedi. DSP Milletvekili Hasan Macit ise kamu çalışanlarının haklarının korunması noktasında üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise hükümet ve TBMM'den kamu çalışanları olarak büyük beklentilerinin bulunduğunu söyledi. Bazı haklar konusunda kamu çalışanlarına verilmiş sözler olduğunu ifade eden Akyıldız, ''Grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak istiyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber