Mehmetçik Dershanesi yüzde 100 başarı yakaladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK, eğitimi de ihmal etmiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke güvenliğini sağlamanın yanı sıra eğitime yaptığı katkıyla öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nca toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında Kahramanmaraş'ta açılan Mehmetçik Dershanesi yüzde 100 başarı yakaladı.

Kahramanmaraş'a 110 kilometre uzaklıkta bulunan, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan ve özel dershanesi bulunmayan Çağlayancerit ilçesinde Kahramanmaraş Valiliği ve Kaymakamlık koordinesinde açılan Mehmetçik Dershanesi'nde 2005-2006 eğitim öğretim döneminde 25 Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS), 71 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 2006-2007 eğitim öğretim döneminde ise 30 OKS, 90 ÖSS olmak üzere toplam 216 öğrenciye askerliğini kısa dönem erbaş olarak yapan 24 öğretmen tarafından kurs verildi.

OKS'ye hazırlık kursuna katılan 55 öğrencinin tamamı, ÖSS hazırlık kurslarına katılan 161 öğrencinin ise 147'si dört yıllık fakülte, 14'ü iki yıllık yüksek okullara girmeye yetecek puan alırken, Mehmetçik Dershanesi eğitim verdiği iki dönemde de yüzde 100 başarı sağladı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nca ayrıca jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 35 ilköğretim okulunun küçük çaplı tamir, bakım ve onarımlarını yaptı.

Kahramanmaraş 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri çerçevesinde 148 öğrenciye ÖSS hazırlık kursu düzenledi.

172. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Ticaret Meslek Lisesi'nde açılan kursa 148 öğrenci katıldı.

Bu kurslara devam eden öğrencilerden yüzde 91'i 4 yıllık fakülteler ile 2 yıllık meslek yüksek okullarına girmeye hak kazandı.

-KARS-

Kars'taki Mehmetçik Dershanesi'ne giden öğrencilerin OKS sınavında yüzde 95 başarı sağladığı belirtildi.

14. Mekanize Piyade Tugayı bünyesinde faaliyet gösteren Mehmetçik Dershanesi'nde OKS ve ÖSS'ye hazırlık kursları verildiği belirtildi. Askerlik görevini yapan öğretmenler tarafından verilen kurslar sonucunda 2007 OKS'ye giren 115 öğrenciden 110'unun OKS'yi kazandığı belirtildi.

Mehmetçik Dershanesi'nin ÖSS kurslarına katılan 115 öğrencinin 70'inin 4 yıllık bir üniversiteye, 24'ünün de 2 yıllık yüksek okula girecek puanı aldığı kaydedildi.

-MUŞ-

Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan ÖSS ve OKS hazırlık kurslarının bu yıl da devam edeceği belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, geçen sene OKS ve ÖSS'ye hazırlık kurslarına toplam 280 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Yeni eğitim ve öğretim yılında da söz konusu kursların açılmasının planlandığı belirtilirken kurslar konusunda Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı arasındaki görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı tarafından Muş'ta 18 köy okulunun tadilatının yapıldığı bildirildi.

-IĞDIR-

Iğdır'da Mehmetçik Dershanesi'ne giden 22 öğrenciden 19'unun üniversiteye kayıt yaptırabilecek puan aldığı belirtildi.

Iğdır 5. Hudut Alay Komutanlığı yetkililerden alınan bilgiye göre, komutanlık bünyesinde açılan Mehmetçik Dershanesi'nde ÖSS'ye hazırlık kursu verildiği bildirildi.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ders verildiğini ifade eden yetkililer, ''En büyük hedefimiz büyük önder Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençleri, ülkemizin ve milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bilgi ve donanıma sahip bilgili, eğitimli gençler yetiştirmektir'' dediler.

Ayrıca, 2007 ÖSS'de Mehmetçik Dershanesi'ne giden 22 öğrenciden 19'unun üniversiteye kayıt yaptırabilecek puan aldığı kaydedildi.

-TUNCELİ-

Tunceli'de Jandarma Bölge Komutanlığı, 4. Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından ilköğretim okullarında ihtiyaç sahibi çocuklara her yıl çeşitli yardımların yapıldığı bildirildi.

Özellikle köy okullarında sağlık taramalarının yapıldığı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyim malzemesi dağıtıldığı ifade edildi.

Yatılı bölge ilköğretim okullarının bulunduğu köylerde ise sağlık ocağı bulunmaması durumunda öğrencilerin jandarma karakollarının revirlerinden faydalanabildiği kaydedildi.

-BURSA-

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'nca Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde açılan ''Mehmetçik Dershanesi'', maddi yetersizlikler nedeniyle OKS ve ÖSS'ye tam anlamıyla hazırlanamayan öğrencilerin umudu oldu.

Dershanelerde, vatani görevlerini yapan öğretmenlerin nezaretinde öğrencilere ÖSS ve OKS'ye hazırlık kursları veriliyor.

Orhaneli'nde 2002 yılında hizmete açılan dershanede, 2006-2007 eğitim- öğretim döneminde ÖSS'ye giren 47 öğrenciden 45'i barajın üzerinde bir puan alırken, OKS'de ise sınava giren 50 öğrencinin tamamı başarılı oldu.

Büyükorhan ilçesinde ise 3 öğretmen nezaretinde 19 ÖSS, 13 OKS'ye girecek öğrenciye hazırlık kursu verildi.

ÖSS'ye giren 19 öğrenciden 15'i barajı geçme başarısı gösterirken, OKS'ye katılan 13 öğrenci de barajı geçerek yüzde 100'lük bir başarıya imza attı.

Valilik, kaymakamlıklar ve özel dershanelerin yanı sıra sivil öğretmenlerin de katkı sağladığı, ''Mehmetçik Dershanesi'' uygulamasının, bu yıl da devam ettirileceği bildirildi.

-GİRESUN-

Giresun'da İl Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği, kent genelindeki ilköğretim okullarındaki trafik derslerine Jandarma Komutanlığı'nda görevli rütbeli askerler giriyor.

Taşımalı sistemde bulunan öğrencilerin ulaşımını sağlayan servis sürücülerine periyodik olarak eğitim seminerleri de verilirken, servis araçlarının standartlara uygun olup olmadığı konusunda periyodik olarak denetimler yapılıyor.

İl Jandarma Komutanlığı, ayrıca bazı okullarda fiziki yapıyı iyileştirme yardımında da bulunuyor.

-RİZE-

Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından ise maddi durumu iyi olmayan daha önceden belirlenen çocuklara burs, ilköğretim sonuncu sınıf öğrencilerinin OKS sınavına hazırlanması için dersler ve kalem, defter ile okul giysileri gibi destekler sağlanıyor.

Rize'de zaman zaman öğrencilere yönelik sağlık taraması da yapılıyor.

-GÜMÜŞHANE-

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı tarafından nisan ayında ''Mehmetçik Dershanesi'' hizmete açıldı. Dershanede asker, memur ve fakir ailelerin çocuklarına, kısa dönem er ve erbaşlar tarafından ders veriliyor.

OKS'ye hazırlık kapsamında dershaneden 75 öğrencinin yararlandığı belirtildi. ÖSS'ye yönelik dershane ise 2007-2008 öğretim yılı ile birlikte açılacak.

-BAYBURT-

Bayburt da açılan ÖSS hazırlık kurslarına 72 kişi katıldı.

Kardeş okul kampanyasında Veysel Efendi İlköğretim Okulu'nda 45 öğrencinin r eğitim öğretim yılı boyunca bütün ihtiyaçları karşılandı. Ayrıca Veysel Efendi ile Şehit Nevzat Kaya İlköğretim Okulu'na birer kütüphane yapıldı.

Ayrıca, çok sayıda okulun boya, badana, fayans ve döşeme gibi tamir işlerine yardımcı olunuyor.

-ARTVİN-

Artvin'de il merkez, Ardanuç ve Hopa'da bazı ilköğretim okullarının bakım ve onarımları yapıldı. Ardanuç ve Borçka ilçelerinde öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. İl genelinde ihtiyaç sahibi çok sayıda öğrenciye maddi yardım gerçekleştirildi.

-ŞANLIURFA-

Şanlıurfa'da 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı, ÖSS ve OKS'ye hazırlanan öğrencileri, Mehmetçik Dershanesi ile geleceğe hazırladı.

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer eğitim kurumlarının katkılarıyla bir kaç yıldan bu yana Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirilen kurslarda, maddi durumu iyi olmayan ailelere mensup çocuklara, vatani hizmetini yapmak üzere Şanlıurfa'da bulunan öğretmenler tarafından ücretsiz dersler veriliyor.

2004-2005 eğitim ve öğretim yılında dershaneye devam eden 149 öğrenciden 120'si, 160 ve üstü puan aldı. 2005-2006 eğitim ve öğretim döneminde ise kurslara katılan 198 öğrencinin büyük çoğunluğu barajı aştı.

Bu yıl ÖSS kursuna 202, OKS kursuna ise 90 öğrenci kabul edildi. Son 3 yılda 640 civarında öğrenciye umut olan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı, sınavlarda başarı gösteren ve bir yüksek öğretim programına kaydolan öğrencilere de okullarına sorunsuz devam edebilmeleri için gerekli yardımı yaptı.

Aynı dönemde 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı, ''Köy Destek Uygulamaları'' kapsamında çok sayıda köy ve mezradaki okullarda eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa süre kala onarım faaliyeti yürüttü.

Bu çerçevede il genelinde birçok okul onarılırken binlerce öğrenci sağlık taramasından geçirildi ve kırtasiye başta olmak üzere öğrencilere çeşitli yardımlar yapılıyor.

-SAKARYA-

Sakarya 1. Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında, yoksul ve yardıma muhtaç öğrencilere destek veriliyor.

2006-2007 yılında Sakarya ve Kocaeli'nin Kandıra ilçesi dahil 8 köydeki 7 okulda gönüllülük esasına dayanan uygulamalar yapıldı. Uygulamalar dahilinde gerçekleştirilen bazı çalışmalarda, okullarda bulunan Atatürk büstlerinin onarımı gibi destekler verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ettiği 27 yoksul öğrenciye de çeşitli yardımlar yapıldı. Gönüllü velilik uygulaması kapsamında 47 subay, 27 yoksul (18'i kız, 9'u erkek) öğrenciye gönüllü velilik hizmeti verdi. Gönüllü velilik uygulaması kapsamında yoksul öğrencilerin kırtasiye, giyecek gibi ihtiyaçları karşılandı.

Ülke güvenliği için gecesini gündüzüne katan Türk Silahlı Kuvvetleri, eğitime de büyük katkı sağlıyor.

Açılan Mehmetçik Dershaneleri ile muhtaç ailelerin çocukları için OKS ve ÖSS'ye hazırlık kursları düzenlenirken, bu dershanelerde eğitim gören öğrencilerin başarıları dikkat çekiyor.

Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığının sakıncaları hakkında çeşitli konferanslar düzenleyen Mehmetçik, Türkiye'nin en büyük sorunlarından olan trafik konusunda eğitim vermeyi de ihmal etmiyor.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri 2006 yılı içinde trafik kazalarının önlenmesi amacıyla 282 köyde eğitim faaliyetleri düzenledi. Bu faaliyetler kapsamında 3 bin 950 araç sürücüsü, 4 bin 344 öğrenci ile yayalar olmak üzere toplam 8 bin 294 vatandaşa trafik eğitimi verildi.

2007 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında da 187 köyde 3 bin 623 sürücü, 4 bin 307 öğrenci ve yaya olmak üzere toplam 7 bin 930 kişiye trafik konusunda eğitim verildi.

Toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında öğrencilere çeşitli yardımlarda da bulunan Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, Araban ilçesine bağlı Köklüce Köyü İlköğretim Okulu, İslahiye ilçesine bağlı Alaca Köyü İlköğretim Okulunun bakım ve onarımını yaptı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, ayrıca Araban ilçesine bağlı Elif beldesinde 50 yoksul öğrenci, Oğuzeli ilçesine bağlı Ekinveren köyünde 20, Hatunlu köyünde de 30 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunurken, Nizip ilçesine bağlı Kayalar köyünde de öğrenci ve vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ise eğitim faaliyetleri kapsamında bu yıl içinde bir ilköğretim okulunun bakım ve onarımını yaptı. Ayrıca, 63 öğrenciye üniversite hazırlık kursu düzenledi. Bu kursu tamamlayan 63 öğrenciden 9'u 4 yıllık bir fakülteye ve 40 öğrenci 2 yıllık yüksek okula yerleşebilecek puanlar aldı.

-ANTALYA-

Antalya Milli Eğitim Müdür Vekili Hami Dorul, bazı köylerdeki okulların, askerlerin de yer aldığı projelerle yenilendiğini bildirdi. Antalya Jandarma Komutanlığı ve 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nca önceki yıllarda çok yoğun şekilde okulların bakım ve onarımlarının yapıldığını anlatan Dorul, son olarak Aksu'daki Dumanlar İlköğretim Okulu'nun boya, badana ve bahçe düzenlemesinin askerler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

-ISPARTA-

Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da maddi durumu iyi olmayan ve başarılı olan öğrencilere maddi yardımda bulundu.

Bunun yanı sıra köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere giysi yardımlarında da bulunan jandarma, kaymakamlıklardan talep gelmesi halinde köylerdeki okullarda da zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Isparta Jandarma Komutanlığı yetkilileri, gerek çocuk suçlarını gerekse asayiş olaylarını en aza indirgemenin eğitimden geçtiğini vurgulayarak, bu amaçla eğitime yönelik katkı sağladıklarını bildirdiler.

-BURDUR-

Burdur'daki 58. Piyade Eğitim Alayı, okulların onarımlarına destek sağlıyor. Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Kardeş Okul-Kardeş Kurum'' projesi kapsamında 58. Piyade Eğitim Alayı tarafından ihtiyaç duyulan okulların onarıldığını bildirdi. Yiğit, ''Proje çerçevesinde 58. Piyade Eğitim Alayı'nın dışında Burdur'daki birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütü kentteki birçok okulda onarım, kütüphane yapımı ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalara en büyük katkıyı askerlerimiz sağlıyor'' diye konuştu.

Yiğit, bu yıl içinde üç Ağlasun ilçesi Yazır Köyü İlköğretim Okulu ile Merkez Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nun 58. Piyade Eğitim Alayı Komutanlığı, TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu bakım ve onarımının ise İl Jandarma Komutanlığı'nca yapıldığını sözlerine ekledi.

-VAN-

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nca dar gelirli öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla oluşturulan Mehmetçik dershaneleri, bir çok öğrenciye üniversite kapılarını açtı.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesindeki Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak illerinde lise son sınıfta okuyan ya da liseyi bitirdikten sonra dershaneye gidemeyecek durumda olan dar gelirli öğrencileri Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlamak amacıyla 10 yıl önce açılan Mehmetçik dershaneleri, kısa sürede büyük başarı yakaladı.

Van'da Ticaret Meslek Lisesi binasında kendi branşlarında uzman olan kısa dönem askerlerin öğretmenlik yaptığı Mehmetçik Dershanesi'nde üniversite sınavına hazırlanan 261 öğrenciden 200'ünün 160 ve üzeri puan aldığı belirtildi.

Van merkezdeki dershanenin yanı sıra Gevaş'ta İl Jandarma Komutanlığı, Başkale ve Çaldıran'da ise 6. Hudut Alay Komutanlığı bünyesinde kurulan Mehmetçik dershanelerinde sınava hazırlanan 86 öğrenciden 51'inin başarılı olduğu kaydedildi.

Bu arada, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 205 okulun bakım ve onarımının yapıldığı, 33 okula da 16 bin 656 YTL tutarında araç gereç desteği sağlandığı vurgulandı.

89 okulda eğitimlerine devam eden 11 bin 281 dar gelirli öğrenciye 53 bin 162 YTL tutarında kırtasiye malzemesi ve giyim yardımında bulunan Mehmetçik'in, eğitim öğretim dönemi süresince öğrencilere ''trafik kuralları'' konusunda da seminer verdiği kaydedildi.

-HAKKARİ, SİİRT, ŞIRNAK-

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde bulunan Hakkari'de merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki Mehmetçik dershanelerinde ÖSS'ye hazırlanan 360 öğrenciden 247'sinin, Siirt'te merkez, Baykan, Eruh, Pervari, Kurtalan ve Şirvan ilçelerinde sınava giren 384 öğrenciden 294'ünün, Şırnak'ta ise merkez, Silopi, Beytüşşebap, Akçay ve Şenoba'da oluşturulan dershanelerde öğrenim gören 176 öğrenciden 116'sının sınavı kazandığı bildirildi.

2005-2006 öğretim yılında 4 ildeki 15 merkezde oluşturulan Mehmetçik dershanelerinde 1332 öğrencinin sınava hazırlandığını ve başarı oranının yüzde 65 olduğunu ifade eden yetkililer, 2006-2007 öğretim yılında merkez sayısının 19'a yükseldiğini ve sınava giren bin 267 öğrenciden 908'inin sınavı kazandığını ve yüzde 72'lik bir başarı yakalandığını söylediler.

Yetkililer, yaklaşık 10 yıldır dar gelirli öğrencilere üniversite kapısını açmak ve bölge halkının eğitimine verdiği önemi göstermek için büyük uğraş veren Mehmetçik'in, her zaman öğrencilerin yanında yer almaya devam edeceğini vurguladılar.

-EDİRNE-

Edirne'deki 54. Mekanize Tugay Komutanlığı bünyesinde oluşturulan ''Mehmetçik Dershanesi''nde ailesinin maddi durumu dershaneye gitmelerine yeterli olmayan 213 öğrenci 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında eğitim gördü.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş, 2007-2008 eğitim öğretim yılında da ''Mehmetçik Dershanesi'' uygulamasının devam edeceğini belirterek, amaçlarının maddi imkansızlıklarla dershaneye gidemeyen gençlerin önünü açmak olduğunu söyledi.

Yavaş, dershaneye devam eden gençlerin istekli ve istikrarlı olmalarının kendilerini mutlu ettiğini bildirerek, ''Türk Silahlı Kuvvetleri barış zamanı da devletin ve milletin hizmetinde olduğunu eğitim alanınında verdiği başarılı hizmetlerle de gösteriyor. Mehmetçik Dershanesi'ne kayıt olan öğrencilerin gözlerinde gördüğüm azim ve istek ışığını ben başkalarında görmedim. Başarılarında Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir payımız varsa bu bize şeref verir. Askerlik hizmetlerini yedeksubay statüsünde yapan öğretmenlerin derslere girdiği Mehmetçik Dershanesi'nde umutsuzluklar, umuda dönüşüyor'' dedi.

-TEKİRDAĞ-

Tekirdağ'da ise 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda 2005 yılında ''Mehmetçik Dershanesi'' uygulamasıyla 490 öğrenci üniversiteye hazırlandı.

Askeri yetkililer, bu güne kadar üniversiteye hazırlanan 490 öğrenciden 350'sinin bir yüksek öğrenim kurumunu kazandığını belirttiler.

Ayrıca fakültelere yerleştirilen öğrencilere, subay ve astsubay eşlerince düzenlenen etkinliklerde elde edilen para ile yılda 8 ay, 100'er YTL olarak burs verildiği bildirildi.

-BARTIN-

Bartın İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca 2006-2007 eğitim Öğretim Yılında, 62 ilköğretim okulunda 2 bini aşkın öğrenciye çeşitli konularda eğitim verildi.

Bartın İl Jandarma Alay Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Kudret Aktuğ, geçen yıl sorumluluk alanlarında bulunan ilköğretim okullarında öğrencilere uzman ekipler tarafından trafik konusunda uygulamalı olarak eğitimler verildiğini söyledi.

Trafik kuralları ve ışıklar, yaya kuralları, servislere iniş biniş, diğer araçlar konularında öğrencilerin bilgilendirildiğini ifade eden Aktuğ, bazı yollarda ilköğretim okullarında öğrencilerden oluşturulan trafik kollarının araç trafiği geçişlerini sağlayarak, kolluk kuvveti görev, sorumluğu ile eğitildiklerini kaydetti.

-KARABÜK-

Karabük İl Jandarma Komutanı Binbaşı Recep Tayyar Kaçan, 2006-2007 eğitim öğretim yılında, il genelinde 4 okulda yaklaşık bin 100 ilköğretim öğrencisine sigara bağımlılığı, alkol, uyuşturucu ve trafik konularında konferanslar verildiğini belirtti.

-DENİZLİ-

Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı, geçen yıl Aydın'ın Söke ilçesinde bir ilköğretim okulunun bakım onarımını yaptırdı.

Denizli 11. Piyade Tugayı, bir birliğinin Söke ilçesinde bulunması nedeniyle ilçeye bağlı Serçin Köyü İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

Toplumsal gelişime destek faaliyeti kapsamında okulun onarımı ve boya, badanası yapıldı, su tesisatı yenilendi, 3 adet bilgisayar sağlandı, kütüphaneye ansiklopediler bağışlandı. Ayrıca öğrencilere çanta, giyim eşyası ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

-KİLİS-

Kilis İl Jandarma Komutanlığı tarafından, toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında okulların bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra maddi imkanları yetersiz 13 lise öğrencisine burs verildi.

Bu öğrencilerden üniversiteyi kazanan 3 öğrenciye ise yeni eğitim öğretim yılında burs verilmeye devam edileceği belirtilirken, ayrıca Mehmetçik Dershanesi adı altında yoksul 30 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursları verildi.

-BALIKESİR-

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek vermek amacıyla Kepsut ve İvrindi ilçelerinde ''Mehmetçik Dershanesi'' açtı.

Kepsut'ta 2003, İvrindi'de 2006 yıllarında faaliyete başlayan, öğretmen er ve erbaşların görev yaptığı dershanelerde, bugüne kadar 305 öğrenciye ÖSS'ye hazırlık kursu verildi.

Her iki ilçedeki dershanelerin, yeni dönemde de maddi durumu yetersiz öğrencilere ÖSS kursu vermeye devam edeceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber