Başkomiserine 1 milyar, genel müdürüne 2. 8 milyar veren Emniyet, 1800 Euro maaşla proje uzmanı arıyor

Haber Giriş : 30 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis teşkilatı, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum çalışmaları kapsamında çok sayıda eşleştirme (twinning) projesi yürütüyor. Ancak eşleştirme projeleri ile ilgili çalışmaların yeni başlaması nedeniyle bu alanda çok fazla uzman bulunamıyor. Emniyet tarafından gerekli alanlarda proje fişi hazırlayacak, çeşitli ülke temsilcilerinin bulunduğu platformlarda sunumunu ve projenin takibini yapacak, ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlayacak asistan aranıyor. Bu alanda uzman sayısının az olması nedeniyle proje asistanı bulamayan polis, çareyi internet sayfalarına ilan vermekte buldu.

Proje bazında uyum

Daire başkanlıklarının internet sitelerinde eşleştirme projeleri için asistan aradığını duyuran Emniyet, maaş konusunda da oldukça cömert davranıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından eşleştirme projelerinde aktif sorumluluk üstlenecek proje asistanları için kesenin ağzı iyice açıldı. AB fonları ile desteklenen projelerde görev yapan personelin giderleri yine AB fonlarından karşılanacak. Bu çerçevede, uzmanlara aylık olarak yaklaşık bin 800 euro

maaş ödenecek.

Polis maaşları ile polisin AB'ye uyumunu sağlayacak olan asistanların aldığı ücretler arasında dikkat çekici bir fark bulunuyor. Proje asistanlarına ayrılan maaş bedeli, çeşitli soruları da gündeme getirdi. AB ülkelerinin suç ve suçluya karşı verdiği mücadele Türkiye'ye uyarlanmaya çalışılırken, mücadeleyi yürüten personelin dikkate alınmaması ?dikkat çekti'. Emniyet ile sözleşme imzalayacak olan asistanlar ise proje süresince çalışacak. AB uyum projeleri ise en az 2 yıl içinde tamamlanabiliyor. Bu arada, alınacak olan asistanlarda İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerine hakim olma şartı aranacak.

Şimdilik 9 asistan

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 9 uyum projesi çeşitli aşamalarda bulunuyor. Projeler için ihtiyaç duyulan proje asistanı sayısı ise 9'a ulaşıyor. İnternet ilanıyla asistan arayan birimler arasında Kriminal ve Kaçakçılık Daire Başkanlıkları da bulunuyor.İlana göre Kriminal Dairesi, Almanya ile ortak yürüttüğü ?Türk Polisinin Adli Bilimler Kapasitesinin Artırılması' isimli eşleştirme projesi için ?yerleşik eşleştirme danışmanı? arıyor. Kaçakçılık ise yine Almanya ile birlikte yürütülen, ?Karaparanın Aklanması, Suçun Mali Kaynakları ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadelenin Güçlendirilmesi Eşleştirme Projesi' için proje asistanına ihtiyaç duyuyor.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde askerin ardından polisin ekonomik sorunları da gündeme getirildi. Ancak, girişimler bütçe nedeniyle sonuçsuz kalırken, ekonomik sorunların, özellikle çocuğu eğitim gören ve kirada oturan polisleri zorladığı belirtildi. Bu arada, polislere aylık 200 bin TL'lik kira yardımı ödenirken, çocuk başına da 9 milyon 100 bin TL yardım veriliyor.

Asistana genel müdür maaşı

Polİs teşkilatına alınacak uzmanlara aylık olarak yaklaşık bin 800 euro maaş ödenecek. Emniyet Genel Müdürü'nün maaşına eşit olan bu miktar, bir tezatı da gözler önüne seriyor. Diğer taraftan, yeni mezun bir polis memuru 904 milyon Türk Lirası (TL) maaş alırken, Emniyet Teşkilatı'nda 12 yıl hizmet vermiş bir başkomisere, 1 milyar 30 milyon TL civarında ücret ödeniyor. Emniyet teşkilatı bünyesinde yönetici sıfatı ile görev yapan üst düzey polis şeflerinin maaşı da 1 ila 1,5 milyar arasında değişiyor. Buna göre, 21 yıllık görev süresi bulunan ve daire başkan yardımcısı veya il emniyet müdür yardımcısı sıfatı ile görev yapan 2.inci sınıf Emniyet Müdürleri, 1 milyar 350 milyon TL civarında maaş alıyor.

Emniyet mensupları ne alıyor?

Derece Maaş TL

Emniyet Genel Müdürü 1/4 2.800 milyar

Genel Müdür Yardımcısı 1/4 2.085 milyar

Daire Başkanı 1/4 1.923 milyar

İl Emniyet Müdürü 1/4 1.888 milyar

Emniyet Amiri 2/1 1.154 milyar

Başkomiser 3/1 1.030 milyar

Polis Memuru 7/1 946 milyon

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber