İşte bölünecek Bakanlıklar...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. Erdoğan, Saat 19:00 da ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapacaklarına işaret ederek, "Devlet bakanlarının ilgi alanları, gerek sorumluluk alanları gerek bağlı ilgili kuruluşlar, ilişikli kuruluşlar olmak üzere bağlı kuruluşlar var. Bunlar ile ilgili açıklamamızı Bakanlar Kurulu toplantısından sonra veya daha sonra arkadaşlarımıza yaptığımız görev devri ile bunlar belirlenmiş olacak" dedi. Erdoğan, bazı bakanlıklarda gerek tezkere, bazılarında kanunla olmak üzere değişiklikler de alacağını ifade etti. Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile alakalı değişikliği olacağını kaydetti.

Erdoğan, karayollarını tamamen Ulaştırma Bakanlığı çatısı altında götürmeyi planladığını. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çatısı altında Afet ve Acil İşler Türkiye Afet İşleri ve Deprem Genel Müdürlüğü olarak depremi, sel felaketlerini böyle bir çatı altında toplanacağını belirtti.

Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığında ise şu andaki düşüncelerini Çevre, Şehircilik ve Su konularını bir arada planladıklarını ifade etti. Küresel ısınmanın bunun getiri ve götürüsünün çok daha farklı bir şekilde ele alınacağı daha aktif bir bakanlığı düşündüklerine işaret eden Erdoğan, "Aynı şekilde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda da suyu da almak suretiyle Enerji Bakanlığında özellikle maden olayını ülkemizdeki tüm madenleri, bunlar yoğunlukla da orman arazileri olmak üzere, bununla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Bunun neticesinde oradaki gücümüzü de birleştirmeyi ve bu kaynakları daha verimli hale getirmek istiyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, hükümet programının cuma günü açıklanacağını, pazartesi gününden itibaren ise program üzerinde müzakerelerin başlayacağını belirtti. Erdoğan, "Çarşamba güven oylaması var. Süratle bu kaybettiğimiz zamanı kazanalım istiyorum. Onun için bu haftayı iyi değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber