Toplu görüşmeledeki heyecanlı bekleyiş devam ediyor

Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

60. Hükümetin açıklanmasının ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısı için Bakanlar, Başbakanlık Merkez Bina'ya geliyor. Aynı zamanda toplu görüşmelerin sürdüğü Başbakanlık binasında yoğun bir kalabalık yaşanıyor.

Bazı bakanlar ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı için kırmızı plakalı makam araçlarını kullanırken, devir teslim töreni yapmayan bakanlar ise sivil araçlarla Başbakanlığa geliyor.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Yeni Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun makam araçlarıyla geldiği görülürken, yeni Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Nazım Ekrem sivil plakalı bir araçlar beraber geldiler. Yine yeni devlet bakanlarından Mehmet Şimşek sivil plakalı bir araçla gelirken, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakanlığa gelirken kendi aracını kullandı.

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE YETKİ KARMAŞASI-

İlk devir teslim töreni yeni Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile eski Adalet Bakanı Fahri Kasırga arasında gerçekleşti.

Toplu görüşmeler nedeniyle başbakanlık binasında bulunan Şahin, kabinenin açıklanmasından sonra Başbakanlığın yanında bulunan Adalet Bakanlığı binasına yürüyerek geçti.

Görevi, Kasırga'dan teslim alan Şahin'i ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik kutladı. Devir teslim töreninde basının toplu görüşmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, toplu görüşmelerin Hükümet meselesi olduğunu belirterek, ?İşin sonuna geldik. Maddeler üzerinde biraz daha uğraşırsak mutabakat imzalanabilir. Gece 24:00'e kadar vaktimiz var. Benim yerime gelen bakan arkadaşım mutabakat olması durumunda anlaşmayı imzalar? dedi.

Toplu görüşmeler için Başbakanlık binasında bulunan Kamu-Sen ve Memur-Sen'in bekleyişleri sürüyor. Toplu görüşmelerin Bakanlar Kurulu'nun ardından devam edeceği öğrenildi. Görüşmelere Mehmet Ali Şahin'in de katılması bekleniliyor.

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakanlıktan ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, ?Görev taksimi olmadığı için, muhatabım belli olmadığı için devir teslim töreni yapılamadı. Karşılaştığım bakan arkadaşlara başarılar diledim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber