Kabinede 7 hukukçu var

Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümette görev alacak bakanların meslek gruplarına göre dağılımına bakıldığında hukuk fakültesi mezunlarının ağırlıkta bulunuyor.

Yedi Bakan hukuk fakültesinden mezun olurken, 5 bakan mühendislik fakültesi okumuş, bir bakan tıp fakültesi, 2 bakan ilahiyat fakültesi, 2 bakan siyasal bilgiler fakültesi, bir bakan yüksek İslam enstitüsünden mezun.

Hukuk fakültesinden mezun olan bakanlar: Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, Murat Başesgioğlu, Mehmet Ali Şahin, Nimet Çubukçu, Ertuğrul Günay, Beşir Atalay

Mühendislik fakültelerinden mezun olan bakanlar şunlar: Veysel Eroğlu,Hilmi Güler, Zafer Çağlayan, Faruk Nafiz Özak, Ali Babacan

İktisat ve işletme mezunu olan bakanlar: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Nazım Erken, Kürşat Tüzmen, Kemal Unakıtan ve Faruk Çelik . Faruk Çelik aynı zamanda Bursa Yüksek İslam Enstitüsü mezunu.

İlahiyat Fakültesinden mezun olan Bakanlar şunlar: Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Said Yazıcıoğlu.

Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan bakanlar: Mehmet Şimşek ve Vecdi Gönül

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ Tıp Fakültesi'nden , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Veteriner Hekimliği Fakültesinden mezun oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber