Başbakan'dan Meclis'in toplanmasına destek geldi...

Haber Giriş : 30 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, CHP'nin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkındaki gensoru önergesinin görüşülmesi istemiyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasını değerlendirirken, "Biz, CHP'nin bu talebine karşı değiliz, destek vereceğiz. Meclis'in toplanmasını sağlayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tahran'dan Ankara'ya dönerken "Adana" uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İran ile doğalgaz konusunda yapılan görüşmelere ilişkin soruyu yanıtlarken, iki tarafın da bu konuda, siyasi irade olarak olumlu bir yaklaşımının bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Fiyatın yanında bizim artı birtakım beklentilerimiz var. Onun için ilgili arkadaşlarımızın, kendileriyle görüşmelerini istiyoruz. Çalışmalarımız netleşince gerekli açıklamaları yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan, bir soru üzerine görüşmelerin hangi tarihte başlayıp hangi tarihte biteceğine ilişkin bir takvimin bulunmadığını ifade ederek, "Yol haritası, hepsi karşılıklı görüşmelerle belirlenecek" dedi.

Erdoğan, CHP'nin teklifiyle TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasına yönelik soruyu değerlendirirken de şöyle konuştu: "

Yanlış bilmiyorsam bu tür olağanüstü toplantılarda, nedeni dışında herhangi bir gündem görüşülemez. Bunun gündemi belli. Şahsi kanaatimi söylüyorum, biz, CHP'nin bu talebine karşı değiliz, destek vereceğiz. Meclis'in toplanmasını sağlayacağız. Böyle bir endişemiz yok. Bunu, Meclis grubumuzda görüşeceğiz."

İran ile Türkiye arasında doğalgaz konusunda süren görüşmelerle ilgili olarak ABD'nin tavır koyduğuna yönelik haber ve iddiaların hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi:

"ABD'nin bu noktada bize gelmiş resmi bir yazısı söz konusu değil. Bunların hepsi basında dedikodu olarak yer aldı. Partimizin programındaki gibi, komşu ülkelerle kopukluğun giderilmesi ve bir an önce ekonomik, siyasi ve ticari ilişkilerimizin kuvvetlendirilmesi vaadimizi yerine getiriyoruz. Bölge barışını desteklemek için de bu adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki dünya ülkelerinin birçoğu bunları yapıyorsa Türkiye'nin de komşu ülkelerle karşılıklı tarihi ilişkileri içinde bölge barışına da destek verecek şekilde bu adımları atması gerektiğine inanıyoruz.

İran ile Kasr-ı Şirin anlaşmasından bu yana herhangi bir itilafımız olmadı. Ülkemizin menfaatlerini düşünmek zorundayız. Bu da 70 milyonun bizim üzerimize yüklediği bir sorumluluktur. Bundan kaçmamız mümkün değil. Attığımız adım sadece milletimizin çıkarı içindir. Herhangi bir ülkeyle herhangi bir sıkıntının doğmasına yönelik değildir."

Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki tren kazasından sonra gelişen olayların ardından, Meclis'in toplanacağının ve raporların daha sonra tamamlanacağının ifade edilmesi üzerine de "Raporlar daha sonra gelecek. Biz hükümet olarak bazı atacağımız adımlar vardır. Bunları o bilirkişi raporlarına göre yapacağız" dedi

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber